Vasaloppsdag

Jag har alltid känt att efter söndagen då Vasaloppet går, så börjar våren. Det är ju första söndagen i Mars månad och vi stänger dörren för vintern denna gång. Så väldigt vårlikt är det inte ute idag då det är mulet och blåser kalla vindar. Mitt vänsra ben värker och är inte speciellt upplagd för att gå någon långtur. Men vi har gått vår tur på förmiddagen med hundarna och nu intag brunch till Vasaloppet. Han vann för tredje gången i rad. Jörgen Brink som verkar vara stark som en oxe i spurten. De hade sol i Dalarna idag och motionärerna får nog en skön skidtur.

Hundarna har inte riktigt vant sig vid att bara vara två på promenaden och att inte ha trygga Ronja i ryggen. De har alltid förlitat sig på henne vid hundmöten och nu är de villrådiga. Men det ger sig med tiden. Vi har bestämt oss för att avvakta med att skaffa en ny hund, då vi vill att de två vi har ska bli bekväma i sin nya situation. Det blir kanske så att dessa två får åldras tillsammans själva. Men denna gång ska vi inte börja söka en till hund på direkten. Vi vill känna att det är dags och att vi är beredda på det.

Dags att göra lite nytta. Småpyssel med tvätt och kanske en långtur.

Lämna ett svar