Idag kvinnodagen

Kommer denna dag förändra något? Behövs den? Frågor som jag ställer mig idag. Vi i västvärlden fördömer andra länder för deras syn på kvinnorna och den ofrihet de har. Visst har vi kommit lite längre och har större valfrihet. Men faktum kvarstår att en kvinna med samma jobb som en man, har lägre lön. Det ska väl inte vara könet som avgör hur duktig man är i sitt arbete. Jag har jobbat med män som varit mycket sämre än jag och retat mig oerhört på det. Men de har varit med på golfbanor och på pubrundor. Snackat sport med chefer och ansetts som jättebra. Nu har jag förstått att män är bättre på att sälja in sig än vi kvinnor och det är en av anledningarna att de fått högre lön. Tyvärr är det så att kvinnliga chefer ser andra kvinnor som konkurrenter och därför släpper de inte fram dem. Så vi ska inte skylla allt på männen utan hävda oss bättre i alla sammanhang. Döda deras sportsnack om vi inte är intresserade och lyfta fram saker vi vill diskutera. Sträcka på oss så att de ser oss och göra våra röster hörda. Inte genom att skrika en massa slagord och försöka trampa ned andra.

Lämna ett svar