Kanske fel av mig?

Annonser

Läste en artikel i aftonbladet om att Björklunds skola kommer att visa hur det gått om 20 år. Då måste det vara sossarnas skola som visar hur det gått idag eller som visat sig ännu tidigare. Jag har klankat på lärarna som är av idag, men egentligen är det inte deras fel utan den utbildning de fått först i grundskolan och sedan sin vidareutbildning. Den skolan har ju sossarna skapat. Då kan ju inte dagens lärare vara bättre än de är. Följden blir att de elever de undervisar kan väldigt lite.

Tror många anser att skolan blivit slappare och att en låt gå mentalitet införts. Det skrivs sällan om att det är socialdemokraterna som format den skola vi har, endast de senaste sex åren har alliansen med Björklund haft inflytande på hur skolan ska vara.

Det första misstaget sossarna gjorde var att ta bort betygen i uppförande och ordning. När jag skriver detta blir många upprörda, men vad är det för fel att lära sig hur man uppför sig mot andra människor? Lärare som klasskamrater. Vissa av de ord man hör från barn och ungdomar idag är fruktansvärda och sårande mot dem som råkar ut för det. Att ha ordning på sina saker och inte glömma böcker eller pennor till lektionerna är lika viktigt som att ha det på sitt kommande arbete. Det spelar ingen roll hur intelligent man är om allt annat är en röra och man uppför sig illa.

Resten av förfallet i skolan är också deras fel och mycket beror på att alla skulle vara lika. En kommunistisk idè, vilken är helt galen eftersom alla människor är olika med olika förutsättningar. Varför måste alla gå gymnasiet? Varför tog de bort lärlingsutbildningarna? Säkert fackens påtryckning då lärlingar tar jobben från andra i viss mån. Sedan klagar man på att ungdomar har så svårt att komma in på arbetsmarknaden. Vad är det för fel på att jobba sig upp till det arbete och lön man vill ha? Många av de pensionärer jag anställer som veteraner har inte gymnasium, men en stor kunskap som de fått genom att just jobba sig upp. I vissa sammanhang kan inte en 30-åring jämföra sig med dem.

www.veterankraft.se