Fasader

Jag borde inte bli förvånad längre när människors fasader rämnar och man ser vilka de verkligen är. Ibland tycker jag att jag är för godtrogen och inte tror att en människa man mött och pratat med kan ha ett smutsigt byk i ryggsäcken. Tyvärr, verkar det mer vara vanligt än man tror. Bakom fasaden finns en ynklig människa som försöker samma sak om och om igen. Visst är det en lättnad när man kommer på sanningen, men inte ett dugg roligt. Nu kan jag se allt från en annan vinkel och vara stolt över att aldrig varit i samma situation. Det är kanske så att bakom fasaderna på alla dessa tjusiga dyra hus i sk ”fina” områden, döljer mer eller mindre skumma personer. Att det många säger:”den eller den personen kan aldrig ha förtjänat sina pengar på ett ärligt sätt”, stämmer.

Jag kom,jag såg och jag ska segra. När jag uppdagat sanningen, känner jag mig lugn och väldigt stark.

På tal om fasader har jag gått omkring i byn idag och tittat på just fasader. Alltså husfasader och upptäckt att många behöver snyggas till. Ska ta mig en funderare på just detta. Idag är det ljumma vindar, men andra årstider kan det vara riktigt hårda och elaka vindar som blåser, vilket tär på fasaderna. De lär nog inte rämna, men kan spricka både här och där.

Semestern 2014 104

Kyrkor brukar klara det mesta när det gäller väder och vind. Inget fuskbygge där inte. Här Mariestads kyrktorn, där de spelade varje eftermiddag. Många välkända melodier klingade över staden. Väldigt mysigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.