Annonser
Lämna en kommentar

I gamla spår

Jag har haft en konstig föreställning om att pensionärer är snälla och trevliga. Vuxna människor förnuftiga och artiga. Men stopp här. Det är ju absolut inte sant. Vart tar alla elaka mobbare vägen när de blir vuxna och därefter pensionärer? De som smusslar och smiter undan när de är unga blir inte hux flux ärliga så fort de blir pensionärer. De lever kvar och fortsätter precis i samma anda som i unga år. Det är ju inte så att de sätts i fängelse och får vård för sin elakhet. Finns ju inga lagar som är stiftade mot elakhet.

Därför har vi mobbing på arbetsplatser och även äldreboende. Mobbarna och de oärliga fortsätter i samma spår som vanligt. Kanske ännu elakare än tidigare då de ofta har ett väldigt tråkigt liv. Om ni sett filmen ”Tillbaka till framtiden”, där huvudrollsinnehavaren hamnar så långt fram att hans plågoande Biff blivit gammal, får uppleva hur han själv fortfarande mobbas. Det stämmer ju så bra. Även om man själv som offer för mobbaren flyttat, så blir andra utsatta för denne. Därför lever vi med pensionärer som galer om dittan och dattan, fast de inte har ett dyft med saken att göra. De lägger sig i allt och drar sig inte för att vara elaka.

Precis lika är det med de som varit ohederliga i sitt liv. De blir inte hederliga bara för att de blir pensionärer. Tyvärr, har jag fått erfara det när jag höll på med bemanning av just pensionärer. De har inga skrupler alls, om någon nu trodde det.

När man blir pensionär har fritiden blivit större än tiden då man har något åtagande. Därför har de tid att grotta sig i krämpor,småsaker, reta sig på omgivningen och tänka ut elakheter. Men är man en glad och utåtriktad människa så fortsätter man att vara det som pensionär också.

funoldladyswinging

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

mycketyck

På väg mot nya mål

Anneli's tankar om lite av varje

Livet med böcker, Fibromyalgi och lite av varje!

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

Photoemma01

Naturbilder, studiobilder och resor

Utsikt från Insidan

Livet ur min synvinkel

att leva sin dröm

En blogg om att följa sitt hjärta och leva sin dröm - här skildrar vi livet på Lindö och utmaningen i att bli självförsörjande på en väglös ö. ❤️

Slagkraftigt Glen Snoddas!

Lifestyle of one Glen Snoddas.

Fantasin skenar...

... det man inte har i benen, får man ha någon annanstans!

svenskaresebloggen

En blogg om resor, mat och föräldraskap.

runor

De bundna fåglarna längtar, de fria flyger!

Kerlundphoto

Photos, art and life

%d bloggare gillar detta: