Resa till Frankrike 2015

Veckan innan vår avresa hade vi förberett en hel del. Ny Gps (Lennart) var köpt och uppgraderad med de senaste kartorna. Vi har nämligen en manlig röst i vår och tycker att han låter som en Lennart. Hjälp till farmor och pappa de dagar jag och mannen brukar vara där. Husvakt som fått instruktioner för larm  och en lista med att göra saker.

Dag 1, Lördag 4/7  2015

Med på resan är: Jag berättare, Mannen chaufför och sällskap, Unkas 6 år ras: alaskan huskie, Nellie 9 år ras: blandras och Kuma 6 år ras: saarlos wolfhound.

Vi steg upp vid 09.00 och gick en promenad med hundarna. Frukost och sedan var det dags att packa vår husbil Mackan, kallar vi den då det är en McLouis Mc4. Detta skulle bli vår första riktigt långa tur utomlands med Mackan. De två turerna i Sverige hade avslöjat en del brister som nu är åtgärdade. Vi har dubbla batterier, solceller och dubbla toalettkassetter. Extra vattendunkar i bagaget har visat sig bli räddare i nöden vid ett flertal tillfällen. Det var +32 ute så hundarna var ute i trädgården under utlastningen. Ett kort stopp vid farmor som gjort två smörgåstårtor till oss.

Klockan 13.00 åkte vi ut från byn och körde mot Öresundsbron. I Danmark var det långa köer på grund av vägarbeten. Vi så ett flertal bilar som kokade och stannat vid vägkanten. Soldis i Danmark men varmt +30. Tolv mil innan Odense stannade vi på en rastplats, för att hundarna skulle få en rastning och vi en smörgås. Sedan fortsatte vi mot Lilla Bältbron. Nu var det just inga köer och allt flöt på i fin takt. Efter ett par timmar siktade vi även Stora Bältbron. Eftersom Kuma inte är en hund man gärna lämnar i en mörk husbil på en färja fyra timmar och detta var hans första resa utomlands, hade vi bestämt att köra landvägen ut i Europa. Det visade sig också bli billigare än färja, trots att vi fick köra längre. Nu slapp vi köa vid färjan och sitta i en varm bil.

Någon mil efter bron körde vi av motorvägen och körde några mil ut på landet. Klockan 18.30 var vi framme vid vårat mål för natten. En avgiftsfri ställplats vi en husbilsuthyrare. Rödding-Jels  N 55.21.26  E 9.11.14.

Semester 2015 Frankrike 003

Det fanns el om man ville ha för en smärre kostnad och även vatten. Nu var det gott med ett glas whisky och hundarna tyckte det smakade gott med mat. Detta är en väldigt lugn ställplats och bar att gå med hundarna.

Semester 2015 Frankrike 005

Vi står plant på grus, skyddade bakom en talldunge nära boningshuset. En till husbil har också kommit hit, så vi får sällskap inatt. Mannen hittade en trevlig radiokanal så nu känns det verkligen som att vi är på väg. Farmors smörgåstårta smakade verkligen bra. Dags att planera morgondagens etapp ner i Tyskland. Frågan är bara hur långt vi vill åka. Dagens etapp blev 30 mil, vilket känns som en bra gräns att ha.

Vi var trötta och ville komma upp i hyfsad tid nästa dag, så vi lade oss vid 21.30 och läste en stund.

Kommentera