Dag 10 på resan 13/7 Måndag

Det var lite molnigt när vi vaknade idag vid åtta, +20 och vi har sovit väldigt gott allihop. Efter att ha rastat hundarna och ätit frukost, gav vi oss iväg på rull igen. På vägen stannade vi vid en Lidel för att köpa bröd och lite annat som vi behövde.

Vi har inte varit ute häften av dagarna, men det känns mycket längre. Det beror nog på att vi sett så mycket och stått på så många olika platser. Det blev en kort tur idag men ändå väldigt händelserik.

Efter våra inköp körde vi på genom det vackra lummiga landskapet. Vinrankor i långa rader började dyka upp. Plötsligt dök en smal stålbro upp och vi var tveksamma om vi skulle köra över. Men en bil med husvagn kom från andra hållet, så när den passerat oss körde vi på.

Semester 2015 Frankrike 054

Bara vi slapp något möte med ett sådant ekipage så skulle det nog gå bra. Floden Loire var just ingen flod, utan bestod mest av stora flodbankar med vattenpölar mellan dem.Semester 2015 Frankrike 056

Här kan inte några stora pråmar segla, utan de verkar använda sig av flatbottnade båtar. Vi körde förbi ett ställe där de byggde sådana båtar .Semester 2015 Frankrike 058

Men så ville Lennart ha ned oss på en brant väg som mest liknade en kostig. Vi sade, nej och trotsade hans pladder. Han gav sig inte, så då stannade vi på en parkering vid sidan av vägen. I borderatlas stod det att ställplatsen vi hade valt kunde ta upp till tolv meter långa bilar, så något var riktigt galet här. Efter en stunds plickande i Lennart kom vi på felet. Vi hade slagit in koordinater på n/e istället för n/w. Eftersom vi aldrig varit så långt västerut i Europa, hade vi inte haft en enda tanke på att ändra till väst. När vi ändrat koordinaterna fick Lennart andra tankar och vi körde mot staden Saumur.Semester 2015 Frankrike 061

En bit utanför dök ställplatsskylten upp och klockan 14.00 var vi framme vid Dampierre-sur-Loire  N 47.14.27  W 0.1.21. En väldigt fin ställplats vid Loire med cykelvägar och gångvägar in till Saumur. Vi står på gräs som just nu är brunt på grund av torkan. Det kostar 5 euro/dygn inklusive vatten och tömning. Jag tog fram kameran och gick ned till floden och tog lite kort. Men det var mest sandbankar. Folk sitter ute med sina vinglas och njuter. Ikväll blir det fransk tv för hela slanten då det inte finns wifi här.

Semester 2015 Frankrike 073

Kommentera