Rondeller och refuger

Under vår resa i Frankrike blev vi väldigt glada över de fina rondeller och refuger vi såg. Det är nämligen så att en jury ger poäng till byarna och ju fler blommor och prydnader de har ju fler poäng får de. Vid infarterna till varje by och stad finns en skylt med blommor och tre eller fyra är verkligen det finaste man kan ha. Vi såg helt otroliga planteringar och rondeller. Vilken fantasi de använt och man blev så glad över att se hur fint de hade gjort alltihop. Ingen förstörelse eller klotter i någon av de städer eller byar vi passerade. Undrar om något sådant skulle få vara orört i Sverige? Jag betvivlar det. Här kommer några bilder på rondeller vi åkte genom. När man kommer in i vår by finns inte en enda blomma. Så förbaskat tråkigt.

Semester 2015 Frankrike 059Semester 2015 Frankrike 225Semester 2015 Frankrike 148Semester 2015 Frankrike 315

Författare: mycketyck

Världen ur mitt perspektiv på gott och ont. Tankar och händelser i mitt liv.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: