Dag 11 på resan 14/7 Tisdag

Frankrikes nationaldag. När jag vaknade låg jag som en sardin inpackad mellan tre hundar och kunde inte röra mig en tum. Här praktiserades det tätt intill i allra högsta grad. Mannen låg i ensamt majestät i sin del av sängen. Han sover femstjärnigt och jag fick nog turistklassen.

Det är +24 ute nu på morgonen och lite mulet. Det kom ett superlätt duggregn när hundarna fick sin rastning, men inte så mycket att de blev våta, bara lite fuktiga i pälsen. Nu ska vi äta en god frukost och sedan åka vidare mot Atlantkusten.Semester 2015 Frankrike 086

När vi åkte genom staden Saumur, såg vi orkestrar och uppklädda människor som firade nationaldagen. Poliser och militärer var dekorerade i sina paraduniformer.

Nu körde vi förbi stora odlingar med vinrankor och det var inte särskilt mycket trafik. Efter att vi passerat Nantes, stannade vi på en fin bensinmack, där vi åt bröd och ost. Hundarna fick sig en rastning och sedan körde vi vidare mot kusten. Jag hade sett ut två ställplatser och vi kom till den första vid 16.00. Det var plats för 50 husbilar och kostade 3 euro/dygn, men det var mitt ute i ingenting och kändes inte alls rätt. Få husbilar stod där på grus, så vi körde till den andra ställplatsen som låg ute på en udde, med utsikt mot havet.Semester 2015 Frankrike 096

 

Här stannar vi i Prefailles  N 47.8.9.  W 2.14.19 som kostar 5 euro/dygn, vilket är helt ok. Här står det fler husbilar och vi körde in vid två franska. Det är plats för 45 husbilar, men är inte fullbelagt. Man får stå här i högst 48 timmar och passar oss bra då vi åker vidare i morgon. Vid kl.17.00 är det +27, vilket är helt ok. Inget gratis wifi, men det gör inget. Nu har vi städat och diskat, hundarna har fått sin mat och rastning nere vid havet. Jag ska ge mig ut och fota lite innan vi ska äta.

Semester 2015 Frankrike 098Semester 2015 Frankrike 104

När jag kom tillbaka från min promenad, svängde en svensk husbil in på ställplatsen. Vi gick naturligtvis bort och pratade med dem. De kom från Karlstad och hade följt med cyklister till Paris och ville se Atlanten. När vi berättade om Normandie, blev de intresserade och ville dit. Vi gav dem tips på ställplatser där, då vi kört där två gånger. De hade inte så många dagar att köra på då de måste hem och jobba.

Jag fick in tv-kanaler på kvällen, så vi kunde se väder och nyheter. Verkar vara problematiskt i Calais och tunneln till England.

Kommentera