Dag 22 på resan 25/7 Lördag

Annonser

Idag vaknade vi vid nio och det var +23 och det kändes så svalt och skönt. Gjorde oss klara för avfärd norrut.

Läste om regnvädret som drar in över Sverige idag. Det känns lite overkligt när vi själva flämtar i värmen om dagarna. Idag ska vi försöka ta oss en bra bit upp i landet, då vi börjar närma oss slutet på vår resa. Vi hade först tänkt köra in i Tyskland via Strassbourg, men det är så dåligt med ställplatser där. Campingar är inget alternativ för oss.

Dagens resa gick utmed Jurabergen och vinodlingarna där. Det var verkligen vackert och lite trafik. Visst tar det sin lilla tid att köra på icke betalvägar, men körupplevelsen är desto större.Semester 2015 Frankrike 271

Då det inte fanns något affärscentrum, tankade vi på en totalmack. Det är lite dyrare men vi ville inte chansa på att något storköp skulle dyka upp. Inte roligt att köra på ångorna då.

Vi hittade en Lidel, där vi köpte bröd och ost. Det var gott med mat i magen och hundarna fick sig en rastning. Strax före Nancy stannade vi på en air de picknick, klockan var fem och hundarna skulle få sin middag. Sedan körde vi vidare mot ställplatsen. Vi skulle anlända lite väl sent och det är vanskligt när det börjar närma sig semestertider för fransoserna.

Vid åtta körde vi in i Pont-á-Mousson N 48.54.11   E 6.3.40. som vi stod vid på utresan. Precis som vi befarat var det fullt på ställplatsen och de hade dragit ett rep vid infarten. Men vi följde efter en holländsk husbil som körde upp på en parkering tvärs över gatan vid ställplatsen. Där stod redan flera husbilar.

Vi hittade en ledig plats och bestämde att vi skulle stanna där. Mannen gick ut och pratade med en holländare som sade att han frågat ägaren till parkeringen om det gick bra att stå här. Ett dygn var helt ok, hade ägaren svarat. Vilken lättnad för vi hade inte orkat köra en enda kilometer till idag. Dagens etapp blev 44 mil och det kändes minsann. Ett par till husbilar kom efter oss, så nu står vi åtta husbilar på denna parkering.

Någon mat orkade vi inte åstadkomma, så mannen gick tvärs över gatan till en restaurang och köpte middag åt oss. Det smakade supergott och vi mår så bra. Hundarna ska få en rastning innan vi lägger oss att sova. I morgon blir vår resa kortare och då hamnar vi i Moseldalen igen. Vi lämnar Frankrike för denna gång och det är med sorg i hjärtat. Vi är riktiga frankofiler. Vi hade inte räknat med att stå gratis, men man sover gott när man gör det.