Mobbning, ja, just det

Ser precis på ett av många matlagningsprogram och hur en vuxen kvinna ropar ut ”Välkommen till High Scool”!. Det gäller för tre lag att välja deltagare och denna kvinna blir ännu en gång vald sist. Alltså inte vald utan ett lag blir tilldelade henne. Sedan ska de göra sitt bästa. Min tanke är att denna kvinna först blir riktigt nedtryckt och sedan hamnar i ett lag som egentligen inte vill jobba med henne. Hur ska hon kunna briljera då?

Vi pratar mycket om mobbning i skolan och det är väldigt allvarligt, men vuxenmobbning är minst lika om inte ännu allvarligare. Alla befinner sig på en arbetsplats där et krävs att varje medarbetare ska prestera på topp varje dag. Tyvärr, sitter det mobbare på chefspositioner lite här och där. Det finns medarbetare som av ren pur avundsjuka fryser ut andra. Att gå till sitt arbete varje dag och känna att x kommer dyka direkt man öppnar dörren. Sedan spelar det ingen roll att man vet att man är väldigt bra på det jobb man gör.

Jag känner att den som mobbar i skolan har stora förutsättningar att bli en vuxenmobbare. Tror även att en sådan kan bli en hustrumisshandlare, djurmisshandlare och om inget eller ingen hindrar dödar en levande varelse tillslut.

Därför bör alla som upptäcker mobbning, utfrysning och liknande tendenser i skolor eller på arbetsplatser ryta till ordentligt. Jag har väl stuckit ut hakan en del gånger och fått på skallen både fysiskt och psykiskt, men det kan jag ta eftersom jag har både blivit mobbad och utfryst i omgångar.

Kom igen ge den som mobbar på skallen! Då menar jag inte att man ska puckla på den eller de som mobbar/fryser ut. Nej, gå ihop sätt er vid den mobbade och visa att det är en riktigt hygglig individ som man kan umgås med. Vi är alla olika och olika är bra.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.