Nostalgi

Jag har följt serien om 56-orna som var så framgångsrika och alla förundras över att just den årgången lyfte Sverige i olika sportsliga sammanhang. Eftersom jag tillhör samma årgång och har följt allihop under min uppväxt, var det roligt att åter få se hur duktiga de var. Många har spekulerat vad som gjorde dem så duktiga. Mannen och jag är av samma årgång och diskuterade vad allt berodde på. Kanske var det raketosten, kalaspuffarna eller någon annan mat som sedan blev förbjuden?

Kanske var det så att när man endast hade två tv-kanaler och varken mobil eller dator, måste man sysselsätta sig med annat. Jag tänkte bli prinsessa eller balettdansös, när jag var liten och nötte ut mina tofflor med att gå omkring på tårna hela tiden. Med mammas underkjol på huvudet trippade jag omkring hemma och tyckte att jag var så fin. Jag lyckades vricka min vänstra fot när jag sprang ute i träskor och vår doktor påpekade att jag hade svaga anklar. Därför satte min kloka mor mig i balettskola för att jag skulle bli starkare.

Mina tofflor byttes ut till balettskor och när jag inte var i skolan trippade jag omkring hemma i dem. Så gjorde nog alla de som blev duktiga 56-or. De fortsatte att bolla, trixa och brottas när de var hemma, istället för att titta på film eller spela spel som dagens barn gör. Man hittade en hobby som man höll på med varje ledig stund på dagen. Nu blev jag aldrig prinsessa eller balettdansös, då andra intressen kom i vägen, men de som fortsatte kunde vi sedan se vinna medaljer och segra.

Eller berodde allt på raketosten? Jag var ju inte så förtjust i den och det kanske var därför jag inte blev balettdansös.

Annonser

Ett svar till “Nostalgi”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.