Börjar som det slutade

Vädret är inte någon överraskning precis. Blött, regn och mulet. Igår var ett undantag då solen visade sig och luften var lite krispig. Mannen tog fram varma vinterjackan för första gången denna vinter. Jag tittar på foton från förra året och hittar flera på hundarna som är ute i trädgården. Snön ligger vit på marken och de är ivriga med nosarna. Nellie fick alltid glädjefnatt när första snön kom och ler med hela ansiktet. Lilla skruttan som bara någon vecka senare fick problem med en cancerknöl och vi lät somna in.

Det är alltid så sorgligt att ta farväl av en pälskling, men jag kommer alltid ha någon nära mig i livet. Sorgen tar jag hellre än att avstå från all den glädje de ger mig. Skulle helst vilja ha fler än två som vi nu har, men man måste kunna ge sina djur ett bra liv och det klarar vi inte nu. Tre fungerar det vet vi eftersom vi haft det i många år. Vi letar inte just nu, men är det meningen så hittar den vovven hit till oss.

Idag har jag griljerat en ny skinka. Vi kom på att det är jättegott med stekt potatis och julskinka, så mannen köpte en ny när den gamla tog slut. Efter att ha ätit nyårsmat i tre dagar går vi alltså över till julmat igen. Det blir sill till förrätt också. En viss kompensation för att julafton inte blev som den brukar, med julbord hos oss.

Mina tankar går idag till alla Sveriges vargar som jagas. Två redan skjutna och att detta vansinne får fortgå är lika galet som kriget i Syrien. De oskyldiga får lida för ett fåtal galningars fanatiska tyckande. I Sverige vargar i andra länder oskyldiga människor.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.