Annonser
Lämna en kommentar

I morgon är en annan dag

I USA förbereder man sig på en ny presidentinstallation och världen undrar hur det kommer att bli sedan. Själv har jag tillbringat dagen med att dammtorka hela huset. Idag klarade jag att göra det utan att det högg till i ryggen och foten värker inte alls så mycket. Därför är jag lite stolt över mig själv. Resten av dagen ska jag vila foten. Titta på installationen senare och hoppas på att Trumps tupé blåser av. Det hade varit pricken över i:et.

Mitt rättesnöre har alltid varit att: if you can’t beat them, join them. Kanske konstigt i vissa människors ögon, men för mig är det enda rätta att göra för att överleva. Att försöka förändra inifrån istället för utifrån. Därför tror jag att det är enda sättet att se till att en president inte kör fram som en slåttermaskin.

I Sverige börjar alliansen röra på sig och det efter att nuvarande regering börjat driva in pengar från olika håll. Kanske också för att sd ökat för varje statistisk mätning som gjorts. Vad händer i Sverige om det blir det största partiet i vårat land? Detta har skett då alla andra partier exkluderat sd hela tiden. Var kanske inte rätt taktik eller? Jag hajade till när Reinfeldt intervjuade Fogh Rasmussen i svt. Hans Venstre, reagerade tillsammans med ett parti till höger om dem, som kan liknas med sd och då eliminerade man det partiet. Inte lika lätt att spela offerlamm eller förorättad när man måste vara med och bestämma. Idag är det mer ett högerparti än ett extremistparti.

Se bara vad som hänt med miljöpartiet. De tappar medlemmar och krymper hela tiden. Vid nästa val kanske de inte ens hamnar i riksdagen. Inte lika lätt att få genom alla sina krav i en samlingsregering, men jag tror att socialdemokraterna dragit en hel del nytta av att ha haft med dem i regeringen. Om inte annat så har de tagit fler medlemmar från dem.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

mycketyck

På väg mot nya mål

Anneli's tankar om lite av varje

Livet med böcker, Fibromyalgi och lite av varje!

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

Photoemma01

Naturbilder, studiobilder och resor

Utsikt från Insidan

Livet ur min synvinkel

att leva sin dröm

En blogg om att följa sitt hjärta och leva sin dröm - här skildrar vi livet på Lindö och utmaningen i att bli självförsörjande på en väglös ö. ❤️

Slagkraftigt Glen Snoddas!

Lifestyle of one Glen Snoddas.

Fantasin skenar...

... det man inte har i benen, får man ha någon annanstans!

svenskaresebloggen

En blogg om resor, mat och föräldraskap.

runor

De bundna fåglarna längtar, de fria flyger!

Kerlundphoto

Photos, art and life

%d bloggare gillar detta: