Från mitt fönster

Vaknade till samma gråväder som vi hade igår. Ser två gula västar längst bort på gatan och det är inte några arbetare utan endast några som rastar sin hund. Vi skaffade tidigt gula regnjackor när vi flyttade till byn. Bra att ha på sig när det är långt mellan gatlyktorna och man måste korsa trafikerade gator. Vi var nog bland de första i byn som gick omkring i sådana, men på senare tid har det blivit fler som förstått att det är bra att synas.

Många tittade nog snett på oss och skrattade åt våra lysande jackor. Det har vi aldrig brytt oss om. Jag förstod att det var en del som hade synpunkter på jackorna då en arbetskamrat kommenterade att det var bra att vi syntes så bra. En annan gång var vi på en träff med flera hundägare och vädret var uruselt. Vi skulle gå en sväng och stod där med våra gula jackor. Alla var svartklädda i tuffa byxor och jackor och tittade på oss som om vi kom från en annan planet.

Undrar vad de skulle säga nu när jag skaffat mig ett par byxor som också har gula reflexer ? Inte för att jag bryr mig då säkerheten är viktigare för mig. Men i alla kretsar har det alltid varit viktigt att klä sig på ett visst sätt för att höra dit. Det finns mode i allt. Som att ha vissa hundraser. I byn har det varit populärt med Jack Russel ett tag och tyvärr har vissa inte förstått vad det är för hund de köpt. Det har avtagit som tur är. Men övervägande raser i vår by är de små ettriga sakerna. Inget våra hundar uppskattar.

Idag verkar naturen vara på vänt. Den vet inte riktigt om det ska bli kallare eller varmare. Jag tror att om man petar i fjolårsgräset så är det små små knoppar som väntar på sol och värme. Jag fick en förnimmelse av vår i min näsa i morse. Våren luktar på ett speciellt sätt. Lite våt jord och något mer som jag inte kan beskriva. Snart kan vi hänga undan våra gula jackor och endast använda dem då det regnar ute.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.