Idag hade vi sommar igen

Trodde att det skulle vara kallt ute, men det var av med jackan väder. Tyvärr, tyckte en massa ungar det också och Kuma var inte imponerad. Det blev lite för bra när vi gick cykelbanan hemåt. Jag fick hålla mot och min rygg sade nej nej.

Efter en sunds vila var jag ok igen och sedan har jag grävt ner en ros i trädgården. Nu har jag ont i handen istället för jorden var stenhård. Glömde visst att luckra upp den. Men rosen är nere djupt och jag har vattnat rikligt på den och de andra rosorna fick också en fin dusch. Tre nya rosor planterade och nu hoppas jag på fina blommor i mina två rabatter. Jag sparar på kaffesump och nu har jag strött ut sex stora yoghurtburkar vid häcken. Allt för att förebygga att mördarsniglarna hittar in till oss. Det hjälpte bra förra året så jag fortsätter i år. Sedan brukar jag strö kaffesump vid rosorna som får en väldigt djup fin färg. Jag har både röda och gula rosor.

Mannen kom hem tidigare idag och har tagit Unkas till veterinären för kloklippning. Han är extremt känslig för att klippa klorna , men veterinären lyckas bra. Sedan har han svarta klor vilket gör det så svårt att se var pulpan sitter. På tal om klor så har Kumas klor blivit bättre efter att vi gett honom fiskleverolja i tre år. Först fick han två kurer med antibiotika och kortison. Allt detta har hjälpt till att han slutat tappa klorna och nu växer de som de ska. Inte lika starka som förut men de blir bättre och bättre. Han har gått upp i vikt och är en riktig rulta idag, men sedan vi slutade med fiskleveroljan har han gått ner fyra kilo. Vi slutade i början av maj och redan nu visar sig resultatet. Han behöver gå ned tio kilo till så nu jobbar vi på det.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.