Duggregn och plikter

Annonser

Vått,höstlikt och allmänt tråkigt. Var är alla vackra krispiga höstdagar? Det var många år sedan vi fick uppleva något sådant i skåne. När frosten glimmade i gräset och luften var hög och klar. De senaste åren har det mest varit fuktigt som en våt disktrasa och torka tassar hela tiden. Jag kör hundarnas handdukar flera gånger varje månad då de blir så smutsiga. Turbo är väldigt duktig och lyfter tassarna när vi torkar henne. Inte alls som vare sig Unkas eller Kuma var när de kom till oss. Hon gillar verkligen att vi värmer handdukarna som vi torkar hundarna med.

Idag började dagen med duggregn och sedan blev det faktiskt bättre. Med det menas uppehåll. Vilket var väldigt tur då pappa och farmor skulle till församlingshemmet på middag med underhållning. Detta har inneburit att vi har traskat en hel del idag. Det känns i kroppen att jag skjutit rullstol. Men våra föräldrar var glada och upprymda över att ha varit ute. De träffade flera människor som de inte sett på länge.

Efter allt traskande har det varit skönt att sitta i biblioteket och läst i bloggar mm. Hundarna har kelat, sovit och Turbo har lekt en del. Nu ska vi tvåbenta äta varm korv med bröd. Ibland känns det lite som att vi vill uppleva lite nostalgi. När man gick till korvan och köpte en kokt/grillad med bröd. Det var långt innan pizzerior och andra exotiska snabbmatställen kom till Sverige. Så ikväll ska vi till korvan här hemma.