Då var det sol igen

En glad fredag då solen lyser upp och allt det grå är borta. Humöret stiger och jag har lätt till ett leende. Hundarna är spralliga och gräsmattan är klafsig efter allt regnande. Leriga tassar efter all lek ute i trädgården, men vad gör det när solen skiner från en klarblå himmel. Mr J dammsugar upp allt hundhår och Turbo springer med och busar med dammsugaren. Nu ska snabelmonstret dö. När den tystnar kommer Turbo med svansen högt och känner sig som en segrare.

Min högerhand värker fortfarande och jag har svårt att ta ett stadigt tag i saker. Detta på grund av den svarta katten som anföll oss igår. Den satt gömd bakom en bil när vi kom förbi och gick till attack precis när vi passerade. Fräste och spottade som ett riktigt monster. Turbo fick tokspel och for runt som tokig. Troligtvis var det då kopplet skadade min hand. Jag var ju oförberedd på att kattrackarn skulle gå till attack eftersom jag hade nästen passerat den med Turbo. Det känns lite bättre idag än igår, så slipper vi katten fler gånger ska jag nog bli bra.

Nu blir det lite kaffe och avkoppling innan vi ska ut på dagsturen. Vi håller hårt på rutinerna och går faktiskt samma väg hela tiden. Tror det är bra för Turbo att göra det ett tag. Hon har blivit lugnare när hon går i kopplet och vi vill att hon ska bli trygg. Vi fick Nellie harmonisk med detta och det verkar fungera bra på Turbo. Det jag jobbar extra på med nu är att få ögonkontakt med henne ofta och prata med henne så ordförrådet ska bli större. Hon pratar väldigt mycket och svara mig med olika små ljud. Hon svarar bra på positiv inlärning och det är skönt för det är ju så vi alltid jobbat med hundarna.

1 svar på ”Då var det sol igen

Lämna ett svar