Fredag igen

En vecka har gått och nu är halva januari avverkad. Vi håller på att rensa i röran som det så vackert heter. Nu när Mr J är hemma om dagarna har vi bestämt att kasta allt som vi sparat för att ”det är bra att ha”, men aldrig använder. Efter sjutton år i samma hus blir det en hel del sådant. Lite sparade vi om H ville ha det när han flyttade hemifrån. Nu är det sju år sedan han hade lyckan att få ett eget boende och vi har fortfarande saker kvar från det tillfället. Sådant han inte vill ha och aldrig kommer att vilja ha.

Denna vecka har det blivit två turer till tippen och nu förbereder vi på nästa tur. Idag tog jag bort en kastrull som vi inte använt på minst femton år. Den har legat i kastrullådan och bara tagit plats. Det är ett exempel på saker som vi nu kastar. En del har vi ju tagit ut till husbilen, men där är vi duktigare på att hålla efter. Onödigt att släpa på sig saker som ökar vikten i bilen.

Något jag har svårt att sortera bort är kläder. De kanske kommer till användning någon gång. Vilket är en fet lögn. Man behöver inte så mycket kläder har jag märkt. För varje gång vi kört långturer i husbilen har jag haft färre plagg med mig. Därför ska jag sortera en hel del kläder som ska skänkas bort. Fast en del har jag planerat att sy om, så att de passar mina behov som jag har idag.

Året 2018 står för förnyelse hemma hos oss. Dags att kasta bort allt vi inte behöver. Vi har ju startat ett nytt kapitel i våra liv. Men ett steg i taget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.