Rensning

Vi fortsätter rensningen av saker som står på vinden. Ett nytt lass står klart i garaget för transport till tippen. Jag dök ned i två kartonger med papper och hittade en rätt rolig bok, ”Lagen om alltings djävlighet”. Sitter och bläddrar i den och mycket som står i den stämmer så bra. Ler lite då och då. Nickar och läser högt för Mr J som hummar till svar. Han håller på med andra saker i sin dator och tycker nog att jag stör, men jag envisas med att läsa högt. Där gav han upp och gick ut i köket. Bästa att stoppa lite mat i pratkvarnen, tänker han nog, för jag hör hur burkar öppnas och tallrikar tas ut ur skåpen. Bäst att slå ihop boken nu då.

Ute blåser det småkallt och himlen skiftar som vanligt i olika grå nyanser. Brev-lådornas luckor klapprar i blåsten. Jag har tydligen haft en blåsa på vänster tumme för nu har det blivit en liten krater där. Oviktig information som ni bara måste få reda på.

Mr J har en ständig assistent i köket och det är en väldigt intresserad elev som följer varje rörelse noga. Köksmästaren är ju lite fumlig ibland och tappar saker på golvet.

Kuma vet att om Mr J ränker dela ut någon skinkbit, kommer han alltid att få smaka. Han tigger aldrig. Varför sitta och vänta? Får man en bit så får man.

Vi har det lugnt trots att Turbo är i höglöp. Trodde att hon var det tidigare, men nu rantar hon efter stackars Unkas som inte fattar ett dugg. Tack och lov för det. Kuma bryr sig inte om sådant trams. Leka är okej, men han vill inte ha en röv uppkörd i ansiktet.

Där kom en fylld baguette neddimpande på skrivbordet. Därför tänker jag ägna mig åt den ett tag. Önskar alla en fin söndag.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.