Skåne i focus

FN:s säkerhetsråd har landat på Kastrup och i morgon ska allvarliga frågor dryftas på Backåkra utanför Ystad. Dag Hammarskjölds fina gård ska få besök av dagens ledamöter i säkerhetsrådet. Man får hoppas på att miljön ska medföra något bra resultat.

Jag har grävt i myllan här i skåne och rensat bort åtskilligt ogräs som frodats i rabatterna. Det känns i ryggen ikväll. Hundarna har fått ännu en dag ute i trädgården. De är helt slut och sover allihop. Turbo bara älskar friheten att springa runt och att få vara ute precis när hon vill. Naturligtvis gick vi en långrunda i morse så de fick läsa tidningen. När de väl gjort det är trädgården roligare.

Passade på att rulla ut pappa på en runda och det gjorde honom glad. Vi mötte även en bekant till honom, som han tidigare spelade bridge med. Det blev ett glatt återseende. Pappa klarar inte av att spela längre då synen inte är vad den var och hjärnan inte är så snabb. Något pappa är så medveten om och saknar. Det var en fin förströelse tidigare. Nu blir en del dagar så långa för honom. Men idag var han glad och tyckte livet var toppen.

3 reaktioner till “Skåne i focus

  1. Låter som om ni har fina dagar nu i vårvärmen. Min mamma sitter ju o kså i rullstol och bor på ett boende, hon tar färdtjänst till Träffpunkten då och då, där äter de sopplunch, eller fikar, lyssnar på uppträdande och umgås, har det så trevligt. Finns det inte något sånt din pappa kan åka till?

    1. Han är 92 år och har lite svårt att följa med i konversationerna när han hör så dåligt. Men de spelar bingo på boendet, de har uppträdande som sjunger en gång i månaden och en dam kommer och läser varje onsdag. De har olika evenemang på boendet. Han har blöjor och vill inte vara ute alltför länge.

      1. Jag förstår, det är ungeför som på mammas boende, vi kom precis därifrån. Mamma hade tagit hissen upp till avdelningen ovanpå och fikat. Sen hade hissen gått sönder, så vi fikade med henne där och skojade om att hon fick sova skavfötter med en av de boende på den avdelningen. Hissreparatören kom innan vi åkte hem, så hon fick åka ner med rullstolen igen, hem till sitt rum.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.