Det var en fredag

I år var sommaren här en fredag och gissa om vi njöt. Ett fint minne att ha med sig resten av året. Efteråt backade allt tillbaka och så startade våren. Men det är något som inte riktigt stämmer. Påskliljorna blommar nu och tulpanerna. De brukar titta fram i april, men då var det vinter och snö. På måndag är det valborgsmässoafton och då ska vi hälsa våren välkommen. Körer sjunger om sköna Maj och nu pekar jag på mig, eftersom mitt andra namn är Maj. Jag sladdar in med en nysning på grund av all pollen och känner mig hedrad.

För övrigt kunde vi oss inte glädja oss till fullo att alla tv-apparater fungerade  fullt ut. Nehejdå, den lilla vi har i biblioteket har bild men inget ljud. Så just nu har vi tvn på i köket med hög volym och då kommer ljudet någonstans från en tv nära dig. Man får vara glad för det lilla. Vi har ”bara” tjafsat om detta i tre veckor nu. Inte lång tid om man tänker på hur lång tid det tar för politikerna att förstå att folk inte kan laga soppa på en spik. Här syftar jag på pensionärerna. De som betalat skatt sedan de kunde arbeta. Den skatten som slinker ner i statens ficka. De pengarna som ska finansiera höghastighetståg, som inte många pensionärer kommer att ha råd att utnyttja.

Om någon frågar mig varför jag spyr denna galla, så kan jag svara att jag inte är nöjd med hur de använder mina och andras skattepengar. Hur kunde Sverige sjunka så lågt? Välfärdsland, bah vi är ett av EU:s fattigländer med sämst pensioner och löner. Läste en debattartikel idag om att vi borde sluta betala skatt. Lite tillspetsat kanske men jag förstår andemeningen i artikeln.

Vi borde kanske göra som folk i Frankrike och strejka mer. Låt Sverige stå still i några dagar, så kanske politikerna slutar leka sandlåda.

2 reaktioner till “Det var en fredag

  1. Det var ord och inga visor, hehe. Hoppas du kommer på bättre humör om några dagar då vädret kanske blivit bättre….Jag är i grunden lika missnöjd som du, men försöker låtsas om intet…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.