Första Maj

Jag säger grattis till mig själv idag, då det är min månad. Mitt andra namn är Maj och jag har aldrig fått fira den namnsdagen. Mina föräldrar förstod aldrig vilken förpliktelse de hade, när de gav mig det namnet. När jag var liten så trodde jag att alla körer sjöng för mig när de utbrast i ”Sköna Maj välkommen”.

Sedan var det ju visan om när Lillan kom till jorden. Den hade ju skrivits till mig, eftersom jag är född i Maj och kallades Lillan. Men så var det ju inte. Fast jag ska erkänna att jag mår extra bra när jag hör dessa sånger.

Mindre glad blir jag när tomma löften haglar över oss väljare, från förstamajtalarna. Pensionen ska höjas för fattigpensionärerna, med håll i er :hela 600 kronor, naturligtvis innan skatt. Vad får man för de pengarna idag? Inte någon bättre levnadsstandard i alla fall. Det är ju löjligt. Men nu till det roliga. Pengarna de ska få, ska dras från de pensionärer som haft turen att få premiepension. Alltså staten dvs regeringen skjuter inte till några pengar, utan pensionärer ska försörja andra pensionärer.

Jag tycker att man som pensionär inte ska behöva betala mer än 10% i skatt. De som arbetat i 40 år har väl gjort sitt och de som arbetat med att ta hand om sin familj, ska inte lida för det.

Nej, något parti för oss fotfolk finns inte mer. Det var bättre förr. För då hade vi ett arbetarparti värt namnet.

  2 reaktioner på “Första Maj

  1. Anne
    maj 1, 2018 kl. 17:30

    Grattis till din månad 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: