Fattar nada Trelleborgshem

Hur hade de tänkt egentligen, när de kopplade in fibernät till pappas äldreboende? Farmor ringde idag och sade att någon hade varit inne hos henne och pratat en massa, som hon inte förstod något av. Hon hade lämnat mobilnummret till Mr J. Vi blockar försäljare som ringer och troligtvis har det varit en sådan som försökt pådyvla mer program än basutbudet, då någon från viasat ringde Mr J igår.

Mr J hade pratat med personalen på boendet och de sade att tydligen ska varje boende få en box på rummet. Jag förstår inte hur de gamla ska kunna förstå hur den fungerar, när de i dagsläget inte klarar av att byta kanal själva. Något mer än basutbudet är absolut inte aktuellt för våra gamlingar. Men jag tycker att det är bra fräckt att försöka pådyvla en gammal människa något. Hoppas bara att pappa inte skrivit på något papper. Men han är såpass klar i huvudet att jag tror att han bara sagt nej.

Jag blir arg när de försöker lura gamla människor. Basutbud av tv ingår i hyran och det borde väl varje normal människa förstå att någon som är dement eller bara gammal inte vill se discovery eller något annat som de ändå inte förstår. De kan knappt läsa texten på tv och ser oftast bara svenska program.

När pappa flyttade in på boendet, så bodde där en dam som var riktigt dement och inte var kontaktbar. Hon satt ofta i det gemensamma rummet där de har en stor tv och tittade på bilderna. Hon förstod inte mycket av programmen, men tyckte om när det rörde sig i rutan. Nu tänker inte Trelleborgshem låta koppla in fiber där, för det blir för dyrt. Så nu kanske många på boendet aldrig mer får se på tv, då de inte klarar av sina egna apparater.

Farmor brukar tycka att livet är så tråkigt ändå. Men hon har ändå haft sin tv och tittat på samma kanal hela tiden. För att växla klarar hon inte och ibland har hon försökt växla kanal på telefonen så det har blippat och låtit i örat på Mr J när de pratat. Man kan skratta åt det, men det är faktiskt mer tragiskt och nu kanske hon inte kan se tv alls, då det blir krångligare att sätta igång tvn.

Just nu är arg bara förnamnet på vad jag är.

Man ska fasen inte bli gammal i Sverige, för då blir man inte värd ett skit.

2 svar till “Fattar nada Trelleborgshem”

  1. Så respektlöst att trycka på gamlingar sådant dom inte klarar av. Vad de inte tänker på är att den äldre generationen inte tittar på tv som vi gör nu. Dom är ju inte vana vid att ha tillgång till så många kanaler. Något tv utbud borde väl ändå ingå i hyran. Bra att du säger ifrån!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.