Luktar hö

Var man än går i byn ser man bruna gräsmattor och det luktar hö. Vetefälten lyser gula och snart kan bönderna skörda. Bråda tider för dem och semester för andra. Byn största arbetsplats stänger nästa vecka för två veckors semester. Min förra arbetsplats och jag kommer ihåg vilket pusslande vi hade för att få bemanning när fabriken var öppen. Undrar hur de gör idag när de skurit ner på personal och min avdelning endast har en anställd? Vi var tre och vissa år fyra som arbetade med logistiken. Än så länge är den kvar och det är ju bra.

Mr J kör administrativt arbete idag och det är en hel del papper som ska ordnas med. Glad att han åtog sig alltihop, men jag har ju utnämnt honom till vd och ekonomichef som han ju har arbetat som i sin profession. Han har i sin tur utnämnt mig till it-chef och jag har ju nyligen beställt hem nya batterier till datorerna. Därför anser jag att det får räcka för just nu. Antar att jag får ta hand om it-avdelningen då jag har störst tålamod. Sedan är jag hyfsat duktig på det också, om jag får skryta lite och det får jag.

Jag har räknat ut att vi inte fått en droppe regn på tio veckor nu. Måste vara rekord, för jag kommer inte ihåg att det varit sol och varmt så länge. En granne ska flyga till Mallorca i fyra dagar och han tyckte att det inte kändes så frestande längre. Lite som att gå över ån efter vatten. Det är ju lika mycket sol här och nu måste vattnet vara varmt. Vackra stränder har vi här i skåne och väldig fin sand. När man går barfota på stranden i Falsterbo så gnisslar det. Så fin är den. I Borrby kan man gå flera kilometer. Så lång är den stranden. Detta år behöver man inte köra långt för att uppleva strandliv.

 

4 svar till “Luktar hö”

 1. Först vill jag klappa händerna för ditt eget skryt, fortsätt så. Så idiotiskt i vårt land att man inte får tala om att man är duktig på något, alltid ska man vara lågmäld och ödmjuk om sina egna förmågor. Fram för mer som hyllar ens egna gåvor.
  Vi har fått regnskvättar i förhållande till hur mycket som faktiskt behövs, så ja, här ser gräsmattan ut som savann fläckvis, bara zebror och giraffer som saknas.
  Även här har maken blivit VD för större delen av ekonomin, som om vårt eget inte räcker fixar han också min mammas.
  Men IT är inget för mig, så han får kvala in även där.
  Ha det gött! Kram

 2. Klart man får skryta 🙂 Men vi är väl oftast inte så bra på det vi svenskar…
  Torrt här också men vi fick ju i alla fall en skvätt vid midsommar, alltid något om än alldeles för lite.

 3. Jag har många fina sommarminnen från Falsterbo. Min bästa väninnas farföräldrar ägde en stuga där och varje sommar var vi där och badade. Så underbart härligt. Har inte varit där på några år nu men kan ibland känna en längtan dit.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.