Marknadsdag i byn

Vi gick en sväng med hundarna i utkanten av byn och redan på morgonen var det mycket folk i rörelse. Då Kuma inte är förtjust i vare sig folk eller bilar skyndade vi oss hemåt. Det fick bli Mr J som cyklade till torget och botaniserade bland stånden. Jag är evigt tacksam att slippa folkträngsel. Istället tog jag kardan och borstade Kuma som fäller en del sedan igår. Kan vara uppståndelsen med veterinären som orsakar fällningen.

Solen sken och jag passade på att plantera två nya växter i krukorna i uterummet. De gamla har tagit slut under sommaren. De klarade inte värmen. Nöjd blev jag med mitt jobb och ännu nöjdare blev jag när Mr J kom hem med två par fina fritidsbyxor åt mig. Jag älskar att sjava omkring i byxor som har massor av fickor för allehanda saker. Mr J var också nöjd och konstaterade att nu fick ett kontor i varje ben. Förra året blev det inga nya byxor då jag på marknadsdagen drabbades av infektion på balansnerven. Det blev ambulans till sjukhuset och efter tre dagars karusell började världen stanna.

Därför har jag gått i mina slitna byxor och lappat och lagat i ett helt år. Idag får ett par av mina trotjänare hamna i säcken för gamla kläder. Nu slipper jag laga hålet i baken.

Kuma är sitt vanliga jag idag och pratar som bara den. Turbo har mycket att titta på vid staketet då det är mer liv och rörelse just idag. I kväll bjuds det på dans och middag i ridhuset. Inget vi tänker delta i men det är jättekul att det händer något för de som vill vara sociala. För oss vankas det dopp i bubbelbadet och sedan räkfrossa. En bra film på det skulle inte vara helt fel.

I morgon är det söndag och då vilar hela byn.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.