Blåsten kom tillbaka

Inatt kom det en rejäl regnskur och det blev väldigt kvavt inne. Jag kände mig klibbig och mina tankar gick till grannarna som tältar bakom oss. Två karlar kom igår med varsitt litet barn och slog upp ett tält. Då är det inte regn man vill ha och idag blåser det rätt kraftigt igen. Hoppas de förankrat tältet bra. Några andra grannar hade brett ut plats framför sin husbil och de hade en lite sjö i plasten. De packade ihop och åkte när vi åt frukost.

Vi har dörren öppen men får nog stänga den för hundarna blir så stirriga. Såg att tältarna höll på med linorna till sitt tält och de får nog förstärka det ordentligt för nu har det börjat blåsa hårdare. Vi fick det lugnare inomhus nu när jag stängde dörren. Nu kan hundarna koppla av.

Bortåt Agde ser man segel i luften då de segelsurfar på vattnet. De är nog glada för vindarna. Men de är nog de enda som uppskattar blåsten. Det är varmt i luften trots vädret. Vi har det bra i husbilen. Idag fick hundarna sina första tabletter mot ohyra och fästingar. Kanske hjälper mot tigermyggorna också. Jag fick några rejäla myggbett för en vecka sedan. Höll på att klia sönder mig men det lugnade sig med idomin på betten.

Det värsta med tigermyggor är att de anfaller på dagen och kommer i svärmar. Som en djäkla gerilla attack. Till råga på allt verkar de föredra mig framför Mr J. Tror stackars Unkas fått ett stick i rumpan och nu sprutar jag antiseptisk spray där som gör att det lindrar. Tror det är värre här nere vid havet än längre inåt land. Eftersom det regnade inatt blev det vattenpölar där vi brukar gå med hundarna och då föds myggorna. Kanske bra att det blåser så allt torkar upp.

Annars har jag bara sett små söta ödlor springa på väggarna vid tvätteriet. De bits ju inte och kilar iväg så fort när man närmar sig.

 

  2 reaktioner på “Blåsten kom tillbaka

  1. maj 11, 2019 kl. 23:18

    Var försiktiga med hundarna och myggor, i synnerhet strandnära. Är de vaccinerade mot leichmanios? Om inte, skulle jag råda er att kontakta veterinär för att komma igång med det. Finns ingen bot om de drabbas, däremot går det att förebygga någorlunda. Sandmyggorna är bovarna.

    • maj 12, 2019 kl. 16:26

      De är vaccinerade som tur är.Men tack för påminnelsen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: