Vattnet försvann

För att vara en lite by händer det en hel del. Det brann uppe mot bergen för ett tag sedan och förra veckan blev vi utan el ett par minuter. I helgen var det en bilolycka i korsningen mot stora vägen. En lastbil och en personbil körde ihop. Det var en ordentlig smäll.

Igår när jag skulle göra i ordning hundarnas mat var det dags för nästa händelse. Jag brukar alltid hälla i nytt vatten i deras vattenskål innan de får maten. Precis innan var det ett fasligt liv på gatan och folk pratade högt och tjoade. Jag tänkte att det var grannen som hade besök och skulle ha någon fest. Javisst, det var måndag men vem har sagt att man inte kan ha en fest på en måndag? Här kan man det i allafall.

När jag vred på kranen för att fylla på skålen kom det en smal stråle som blev till ett droppande och tillslut kom ingenting. Vad tusan? Har vi en läcka någonstans? Mr J rusade till toaletten där gaspannan står och sedan till verkstaden. Jag fick en ingivelse och tittade ut i trädgården mot baksidan, för om det var vått där var det en läcka. Visst var det en läcka, men det var nere på gatan där en liten bäck rann ner mot korsningen till vår gata. Pjuh, det var inte hos oss. Mr J gick bort till hörnet och där var det massor av folk och män i gula västar kom rusande. Ingen fest alls med andra ord. Så hade vi vatten igen.

Idag har det varit aktiviteter nere på gatan och vi har ju en spion som håller koll på allt som sker.

Okej, där körde bussen och den höll hon koll på ordentligt när den sakta körde förbi. Fönstren på bussen är nämligen i jämnhöjd med vår trädgård. Turbo kan titta rakt in på passagerarna och det gör hon.

Här brukar hon stå och se ner på alla människor och bilar. Kommer det en cykel följer hon med hela vägen längs med staketet tills den försvinner. Gissa om hon är trött på kvällarna. Hon älskar denna trädgård. Kuma står också gärna och tittar ner men inte hela dagarna och inte så länge.

Jag kunde inte komma undan klippningen på Mr J idag. +28, sol och knappt någon vind konstaterade han tidigt och kvittrade glatt att idag gick det ju bra att klippa hår. Eftersom jag har gjort det på mig själv i söndags och även satt i lite färg. Kunde jag inte säga nej. Så det var bara att greppa saxen och kammen.

Nu kanske det inte syns men färgen på mitt hår är inte riktigt vad jag tänkt mig. Kan inte påstå att detta är ljusbrunt. Men när man glömmer att läsa ordentligt på kartongen så får man skylla sig själv. Jag tittade på bilden och där var modellen med ljusbrunt hår. När jag kom hem såga jag att det stod marron på kartongen, vilket betyder kastanj. Eftersom jag är ekonomisk så var det bara att ta ett djupt andetag och köra igång. Men nästa gång jag tänker fräscha upp håret ska jag verkligen läsa på paketet.

Kortet är inte taget i vårat badrum utan vid min tvättmaskin. Jag har en spegel över handfatet. Det upptäckte jag igår för den var inte där tidigare. Så bra nu kan jag piffa mig när jag sköter tvätten.

Undrar vad som ska hända i morgon?

  4 reaktioner på “Vattnet försvann

 1. oktober 9, 2019 kl. 12:51

  Så fin du är, kramgo ser du ut och håret ser bra ut, jag har ju inte sett dig i annan färg.

  • oktober 9, 2019 kl. 15:39

   Snål som jag är får jag faktiskt leva med det. Det där med kramgo gillar jag 🙂

 2. oktober 9, 2019 kl. 18:44

 3. oktober 9, 2019 kl. 18:45

  Jag kanske skulle sätta in en bild på mig själv en vacker dag. Det är roligt att se hur personen man har mycket kontakt ser ut. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: