Tyst på gatan

Idag är det tyst och lugnt på gatan. Nu när vinskörden är över är det mycket tyst till och med. Vi hade vant oss vid traktorerna och de skramlande kärrorna som körde till och från vinfälten. Idag är det onsdag och då har alla barn ledigt från skolan, utom de i högstadiet. Åtminstone är det så i vår by.

Igår fick vi en broschyr och lapp om sopsortering. Vi har ju två tunnor som töms en och två gånger varje vecka.

Den gröna är för vanligt avfall och töms två gånger i veckan. Den gula är för brännbart avfall. Plast står det på locket på den. Så vi har ju sopsorterat ungefär som i Sverige. Men aja baja det ska man inte göra. Inte all plast ska i den gula. Mr J hade kastat i plastkrukor efter de växter vi köpte, men det skulle vi inte ha gjort. Nu fick vi en broschyr som berättade precis vad som ska i vilken tunna. Den gula töms en gång i veckan.

En granntant ( hon som kramar om Mr J och pratar en massa med honom) kom och berättade att tunnorna ska rullas till en viss plats för tömning. Så nu rullar Mr J tunnor tre gånger upp för vår lilla gata och tre gånger ned för gatan, varje vecka.

Jag har äntligen nålat upp gardinerna framför fönstret vid soffan. Det får räcka för idag. Eftersom jag är sykunnig så ska jag fålla dem någon annan dag. Kommer ihåg att dessa gardiner nålades upp i gamla huset och om jag inte har helt fel så hängde de så i ett par tre fyra år innan jag fållade upp dem. Som jag skrev så är jag duktig på att sy, eller skrev jag inte så?

Turbo kör racing på framsidan idag och man ser henne rusa förbi i full fart utanför fönstret. Kuma tittar förundrat på henne. Sedan slänger hon sig ner i skuggan och flämtar. Den damen kan roa sig själv och jag är glad att hon gör det utomhus.

Glad onsdag !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: