Sömnig röd dag

Idag är det helg här i Frankrike och det både busas och tänds ljus på kyrkogårdarna. Mr J träffade på flera spöken,monster och häxor när han köpte bröd i morse. Kassörskorna hade häxhattar på sig. Vi tänder några ljus här hemma som vanligt denna helg.

Ingen sol idag men +20 kan man väl inte klaga på den 1:a november. Men det är lite kyligt på nätterna. Vi hade +11 inatt och då är det skönt med ett varmt täcke.

Kuma var lite trött i morse och stod ett bra tag på trappan innan han tog en runda i trädgården.

Vi gillar inte att rusa upp ur sängen och ut. Det är bara Turbo som startar maskinen från 0-100 på några sekunder. Där försvann hon runt hörnet på huset.

Dagens blid av vinfältet och har det inte börjat skifta åt det röda hållet? Huset som syns i bakgrunden är bostadshus och jag tror att de inte har så många fönster åt detta håll, då solen står på där om sommaren. Fast för oss nordbor ser det onekligen lite märkligt ut. Vi som är soltörstande av stora mått. Då har vi ju inte denna värme som är här.

En bild från november 2018 i skåne. Vått fuktigt och endast ett par plusgrader var det när vi gick med hundarna.

Där blev jag avbruten av Mr J som fått fart på motorsågen och nu är mullbärsträdet väldigt kalt. Några grenar hotade nämligen att falla på staketet och där var jag med krattan i högsta hugg och hivade över dem och ut på gatan. När jag sedan höll på att dra in dem och plocka alla blad som hamnat där, började det att dugga. Då blev det fart på mig också och allt gick i en rasande fart. Bild på Mr J:s motorsågsmassaker kommer i morgondagens inlägg.

Jag har fått en utmärkt utsikt över vinfältet och kan hålla bättre koll. Behöver inte ens gå utanför dörren om jag inte vill. Det är bara att öppna fönstret i dressingroom. Nu måste jag plåstra om Mr J som lyckats få ett ordentligt sår på armen av en nedfallande gren. Bild kommer i morgon.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: