Ett träd klart

Idag har vinden mojnat och en blå fin himmel visade sig. Det regnade inatt men de molnen är långt borta.

+22 och svag vind innebar att lakanen tvättades och hängdes ut på linorna. Den långärmade tröjan byttes till en t-shirt, men jag behöll snickarbyxorna på då vi tänkte kapa grenarna till trädet där tvättlinorna sitter fast vid.

De här grenarna är vassa och då är det bra att ha jeanstyg som skydd. Vi vill inte ha någon blodsutgjutelse idag. Jag tog på arbetshandskarna och greppade sekatören. När två grenar var kvar tog kraften slut i handen och ryggen protesterade. Kuma kom och hämtade mig för han tyckte att det var dags att gå in. Men han vill ju inte vara inne ensam och husse är det ju ingen idé att försöka med för han är så upptagen med motorsågen.

Efter tre timmar var tvätten torr och då var jag ut och plockade in den. Nu ska den bara vikas in i linneskåpet och jag känner mig nöjd. Kan nog vänta med övrig tvätt några dagar till.

Mr J förbereder kvällens eld i spisen och ska strax bort och skifta tunna vid tömningen. Trevliga vardagssysslor. Vi får se vad vi hittar på i morgon. På onsdag kommer troligtvis M och hjälper oss sätta upp nya grinden. Det om inget oförutsett händer förstås, är ju någon dag kvar. Det ska bli så roligt med ny grind.

Så där ja nu har en ny vecka startat och nu gör vi november ett tag.

 

Lämna ett svar