fbpx
Äntligen har de kommit

Äntligen har de kommit

Nu kan vi köpa apelsiner från Spanien i affären. Visserligen inte lika billiga som i odlarlandet, men betydligt billigare än i Sverige.

Min juicepress har diskats av och nu dricker vi ett glas färskpressad apelsinjuice varje morgon. Så otroligt gott det är. Jag pressade extra mycket idag då vi ska upp tidigt i morgon. Jag skäms absolut inte att berätta att vi sov till kl.11.00 idag. Mitt fel förmodligen då jag har svårt att stänga av tv:n på kvällarna. Vi tittar på The Goodwife på netflix och den är så förbaskat bra.

Nåväl när vi äntligen ätit sen frukost klingade det vid grinden. En okänd man stod där och Mr J gick ut för att höra vad han ville. Det visade sig vara en svensk som har ett hollidayhome uppe vid kyrkan i vår by. Han hade sett Mr J:s inlägg i facebook och sett att vi var bosatta här året om. Ja, nu har vi ju bara bott här i fyra månader men det är ju bara början. För att komma till saken var att de nu skulle köra hem till Sverige och frågade om vi kunde titta till deras byhus lite då och då. Klart vi kan. Så nu fick vi ett uppdrag också.

Lite kyligare idag än igår men vi bangar inte för det. Även om Kuma mest ansåg att vi borde stanna inne och softa. Men jag måste ut och hänga upp överkastet som jag lade i tvättmaskinen tidigare. Eftersom det är sol och blåst borde det ju torka bra idag. Sedan hade jag en uppgift att göra.

Grenarna från mullbärsträdet ska också klippas ner i säckar. Lite småkallt då det blåste där jag stod. Men tre säckar fick jag ihop och det får räcka för idag.

Turbo höll sig mest på framsidan för där skulle det hända saker. Mr J tänkte ta ned staketet framför entrén då vi vill ha en enhetlig trädgård. Ja, rosorna blommar fortfarande och gräset måste snart klippas igen.

Det ser faktiskt mycket större ut nu än när staketet var där. Stolpen som syns i högerkant håller upp ett staket som går mot grinden ovanför rabatten. Det vill vi ha kvar för att skymma insynen rån gatan. Där ska vi även sätta upp ett grönt insynsskydd som även skyddar mot blåsten.

Vi tänker ha vår uteplats mot detta och även vår pool och även en lounge med solstolar. Nu när råttan är borta kommer det att bli fint. Lite fler växter ska det också bli här. Men att ta bort staketet är en början.

Nu ska det bli lite brasa i spisen så jag blir varm igen. Man känner sig lite urblåst efter att ha stått ute i blåsten. Överkastet var torrt efter endast en timme och nu ligger det på sängen igen. Doftar gott av lavendel.

Snart blir det mörkt och idag såg jag en fin lykta i reklamen från Super-U och den ska vi köpa till trädgården till jul. Något vi inte tänker ha är en röd julstjärna i fönstret. Här betyder det nämligen att bordellen är öppen. En röd lampa är absolut no no. Men något annat ska vi väl ha. Eftersom vi inte har fönsterbrädor här så måste det bli något som hänger. Alla våra fönster går inåt och det är det normala här nere. Man kan ändå inte ha krukväxter i fönstret då det blir för varmt på sommaren. Solen är väldigt stark.

Ha en fin tisdagskväll.

4 svar på ”Äntligen har de kommit

  1. Mm, gott med citrus! Vi köpte en säck med mandariner från Valencia men de smakade antingen ingenting eller illa. Ska prova apelsiner nästa gång vi handlar, sist hade de bara från Sydafrika.

  2. Så bra att man kan hjälpa varandra och roligt att få en uppgift.
    Det är nog inte så dumt att ha Facebook.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: