Sista dagen i November

Året börjar lida mot sitt slut och i morgon är det första advent. Vi har börjat få rutiner om dagarna och hundarna verkar ha förstått att vi bor här nu. De är harmoniska och glada. Turbo som är fyra leker som en unghund med sina två tvättbjörnar jag köpte i Jardin. De verkar hålla bättre än de pandor hon hade där innehållet tillslut var utplockat av Turbo.

Mr J har gjort klart skrivbordet i biblioteket så nu har vi en bra plats för datorerna. Lite smalare skrivbord än tidigare men fullt tillräckligt.

Detta är min sida och vi har vår elektriska spis därinne och får en mysig stämning när vi sitter och jobbar med något.

Detta är Mr J:s sida och hela vår samling av våra nära och kära. Väggarna är ljusare än de träväggar vi hade i gamla huset, men vi vill inte ha det likadant igen utan behåller det nog såhär ett tag i allafall.

Vi har ställt vårat gamla ekskåp härinne och stolarna är med från Sverige då våra stolar vid matbordet snart måste bytas ut. Då behöver vi inte köpa några nya utan har fyra bekväma ekstolar till matbordet. Tills dess att vi byter får två av stolarna stå härinne.

Utsikten vi har från vårat fönster i biblioteket är bra mycket trevligare än det vi hade i byn. Nu har våra oleanderbuskar som blommade så fint vissnat ner och jag ser fram mot när de börjar växa och blomma igen. Änglatrumpeten slokar också nu och jag hoppas att den kommer igen till nästa år.

Vi tänker köpa en del nya buskar och växter i vår och göra trädgården mer lummig. En del sten ska bort här på baksidan och jag funderar på att kanske köpa en till oleander och plantera där. Fler vippegräs också. Med det menar jag sådant som har stora vita vippor. Två palmer ska jag köpa också.

Ja just det i morgon är det första advent och lite julsaker ska vi sätta upp. Det blir bara sådant som vi verkligen tycker om. Någon större gran blir det inte heller, men vi har en liten bordsgran som får komma fram. Därför har jag dammtorkat överallt idag.

Inläggsnavigering

  4 reaktioner på “Sista dagen i November

 1. evadramin
  november 30, 2019 kl. 22:06

  Så fint ni har det. Ett sådant bibliotek skulle jag också vilja ha. Och vilka härliga möbler. Dom passar ju så bra i ert hus tycker jag. Vilken hög mysfaktor.

  • december 1, 2019 kl. 13:54

   Vi är så glada att våra möbler som vi valde att ta med oss passar så bra i huset. Vi har inte behövt göra oss av med en enda sak. 😁

 2. december 1, 2019 kl. 14:48

  Ser jättefint ut! Och storartade planer för trädgården också 🙂

  Här har julen fått komma upp ur garaget idag, väntar bara på att det ska bli mörkt så juleljusen blir mer effektfulla 😉

  Ha en riktigt fin första advent! 🙂

  • december 1, 2019 kl. 14:52

   Lite ljus har vi satt ute och får vänta tills det blir mörkt för att tända dem.
   Önskar er en trevlig första advent. 🎄

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: