fbpx
Paus i återblickandet

Paus i återblickandet

För att inte hamna helt i nostalgiska tankar har jag ägnat mig åt nutid idag. Törs jag berätta att vi sov till 11.00 idag. Även hundarna. Men så skönt det var och vi måste ha varit väldigt trötta. Först resan i onsdags och igår hade vi Gary här. Vi stannade till vid Castorama i onsdags på hemvägen och Mr J ilade in och köpte en ny utelampa. Vår gamla slutade att fungera och vid närmare undersökning ansåg Mr J att en elektriker måste anlitas. Alltså ringde han Gary igår som lovade att komma efter lunch.

Det blev en vit lampa och där hänger den så fint. Precis när jag skulle ta ett foto kom Kuma ut och agerade fotomodell. Börjar få bra pli på mina fotomodeller. Beror nog på att de älskar att vara ute och idag när vi hade sju upp på termometern och sol så var det ljuvligt +17 istället för 10 är en ordentlig förbättring.

Efter en sen men god frukost låg Turbo vid ytterdörren så jag öppnade den åt henne. Kikade ut och där var hon. Skönare att sova ute tydligen. Men så ko Mr J ut och gick iväg.

Här gäller det att hålla utkik när husse går ut genom grinden.

Det är ju fredag idag och då ska soptunnan hämtas tillbaka efter tömningen. Där kommer Mr J tillbaka så nu är ordningen återställd tycker hundarna.

Vi höll oss ute när Mr J tog fram snabeldraken för tjänstgöring och vad ser jag? Där ute på vinfältet går någon och ansar vinrankorna. Det görs för hand och av en expert på vinrankeskötsel. Dessa kanske inte klipps ner till knölarna. Tror det beror på vilka druvor som växer där och kanske ålder på rankorna. Men det var något rofullt med en man som sakta rörde sig därute.

Vi har promenerat flera gånger idag runt huset och spanat på hundar som skäller och bilar som kört på gatan. Kuma står på sitt favoritställe där han har full koll på hela gatan och ner till landsvägen som går förbi byn.

Planerar att plantera ett par oleanderbuskar till på denna sida. De röda fina buskarna som ploppade upp i juli är vissnade och ser inte roliga ut. Hoppas de kommer igen nästa år, men jag vill gärna ha buskar som står hela året runt. Så minst två till ska Mr J få plantera här till våren.

Den där lilla busken som tittade fram där till vänster är fortfarande väldigt liten. Men den får bli kvar och om några år så kanske den blivit större. Kuma behöver fler buskar att gömma sig bakom haha. Idag har vi även diskuterat hur vi vill ha det på framsidan med pergola,utekök,pool och matbord. Tycker att vi kom fram till ett bra beslut. Det är roligt att planera. Vi har inte bråttom med att få allt som vi vill ha det. Allt får ta sin tid och vi tänker prioritera poolen till våren.

Jag tvättade idag och kläderna var lite fuktiga när solen gick ner så jag hängde in dem på torkstället i biblioteket över natten. Ikväll behövs ingen brasa i spisen för huset har blivit uppvärmt av solen. Hoppas solen lyser i morgon också.

5 svar på ”Paus i återblickandet

  1. Så bra era hundar har det. Tänk att få gå ut och in som dom vill, tror att dom älskar det.
    Ni verkar att ha väldigt stort nöje av att planera hur ni ska ha det i framtiden. Kan helt förstå det med ert fina hus och trädgård. Det där med pool låter väldigt tilltalande.

  2. Skönt när man inte har bråttom med nåt. Att planera och låta besluten mogna är ju det bästa 🙂
    Så det är ni som har snott solen? Ni får gärna dela med er lite av den. Tack på förhand 🙂

Kommentera

%d bloggare gillar detta: