fbpx
Återblick 2

Återblick 2

Eftersom jag inte vill göra er spyfärdiga med en dags sol och blå himmel till så återgår jag till mina återblickar. En hund fattigare men med en knippe nycklar parkerade vi utanför vårat hus den 17:e juni. En tur runt den övervuxna trädgården blev det så hundarna fick en rastning. Men sängarna skulle komma dagen efter så vi sov på gatan i husbilen. Det kändes lite konstigt.

Men dagen efter kom sängarna och jag bäddade med nya lakan inköpta på Carrefour i Beziers. Det jag inte fattar är storleken på örngotten. De måste ha jättestora kuddar här för våra små försvann i allt tyg. men det var ändå skönt med nytt och fräscht. Någon dag efteråt körde vi till sängfirman och köpte bäddmadrasser för fy tusan så hårda madrasserna var/är. Sedan dess har vi sovit som gudar.

Här var en hel del att klippa och till min förskräckelse bodde det x antal råttor i en stubbe där. Ja, ni läste rätt. Det var inte små möss utan riktiga råttor.

Köket var tipp topp i huset och efter städning kunde vi börja använda det. Här behövde vi inte göra särskilt mycket. Längst nere i hörnet är det en del som ska åtgärdas senare. Ny fläkt och kanske nytt kakel. Men det var annat som behövde göras om mer. Vid en närmare granskning hittade vi en diskmaskin och då kände jag att detta var rätt hus. Råttorna hade jag inte upptäckt ännu.

Ett par golvfläktar var något vi köpte efter sängar och trädgårdsmöbler som fick utgöra matbord tills våra egna möbler anlände. Mr J hade ringt flyttfirman och de skulle återkomma med datum när möblerna och våra tillhörigheter skulle komma. Men hundarna var glada över att vi äntligen hade ett hus efter fem månader i husbilen.

Kuma lade sig i det höga gräset och bara mådde bra. Äntligen en trädgård igen, även om den var lite vildvuxen.

Nu var det dags för jobbet att få allt rent för här är det ingen flyttstädning som gäller och det var ordentligt smutsigt inomhus. Skurmedel och trasor köptes och efter en dag så var huset sanerat och luktade gott. Vi tror inte att någon bott här på över ett år utan endast tittat till det och hämtat sin post. När allt var rent köpte Mr J färg.

Dags att måla väggarna så att det det blev ljusare inomhus. Vi ville få bort känslan av fritidshus och nu följde några dagar av målande. Varmt var det och kanske tur att vi hade det jobbet så vi inte sörjde Unkas alltför mycket.

Våra trädgårdsstolar brakade ihop. En kväll när vi satt vid bordet bröts ena benet på Mr J:s stol och han dråsade in i elementet bakom honom. Sedan dröjde det två kvällar och så bröts benet på min stol och när Mr J skulle greppa tag om min arm för att lindra fallet, bröts benet på hans stol. Där låg vi som två sälar på golvet och gapskrattade. Nu tog vi in våra två vilstolar från husbilen. Finito med plaststolar.

Gissa om jag var glad över att äntligen ha en ordentlig dusch. Men den var smutsig och vad vi skrubbade. Men bra blev den och kommer aldrig bli lika smutsig igen.

Så fick vi datum för när möbler och tillhörigheter skulle komma. Garderober köptes till vårat dressingroom/H:s rum. Ett rum med toalett vid sidan av som han får disponera själv när han är hos oss. Ja, vi hade köpte ett hus med två toaletter, vilket tillhör ovanligheten här.

Vi målade på varje dag och svettades. Men vi ville ha all målning klar tills möblerna kom. Efter två lager var väggarna helt vita och rummet så underbart ljust. Fortsättning följer någon annan dag.

7 svar på ”Återblick 2

  1. Här läser jag högt för maken om äventyret med plaststolarna, vi gapskrattade. Såg hur ni låg där och garvade med stolsben som plockepinn. Vilken resa ni har gjort och så mycket jobb ni har lagt ner på huset och tomten, slitsamt i värmen kan jag tänka och trist att skura skit från andra, men nu är det fint. Kram

  2. Plaststolar är inte helt pålitliga när dom får stå ute i solgass… Tur att ni inte slog er i alla fall. Inte värre än att ni kunde fortsätta måla och få det fint i alla fall 🙂

    Kuddarna här i Spanien är av ”korvmodell” och ofta är dom typ stenhårda på exempelvis hotell. Därför tar vi alltid med våra egna kuddar när vi åker runt och har plats för dom (i bilen, till exempel). Som tur är så har vi IKEA nära där man kan få tag på både vettiga kuddar och kuddfodral.

    Ska bli kul att läsa fortsättningen!

    Ha en fin andra advent!

  3. Var ju skönt att köket var ok. Då var det ju ”bara” resten kvar. Vilket jättejobb ni hade framför er. Tur att ingen av er blev skadad vid stolfallet.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: