Det var en torsdag

Idag skulle ingenting hända tyckte vi. Det kom en regnskur vid åttasnåret och jag ignorerade den och sov vidare. Turbo hoppade upp i sängen och somnade direkt hon med. Vad bryr vi oss om regn? Vaknade sent alldeles för sent men det var tydligen så att ingen i vår familj protesterade för det. Bara upp och ut med tvättkassen i maskinen och körde igång den. Upptäckte att vi nog skulle ha en blåsdag och det är inget någon av oss gillar speciellt mycket.

Sen mina vänner började det som gjorde att jag är väldigt trött nu. Det innan frukost är ingen hit.

Innan kaffet dessutom. Ryan Air har ännu en gång gjort det. Ett mail kom till Mr J att :”du vet väl att du måste skriva ut ditt boardingpass innan du anländer till incheckningen?” Nej, det hade vi ingen aning om för det hade detta flygbolag inte upplyst oss om när vi bokade biljetten till H. Det är ju en del av hans 30-års present och därför har vi bokat och betalat resan.

Vi har skrivare och H har skrivare som troligtvis har väldigt torra bläckpatroner. Det är ju ingen idé att vi skriver ut på vår laserskrivare här nere då H måste ha boardingpasset med sig vid avresan. Efter mycket om och men ordnade vi upp det hela och jag mailade över det hela till en kontakt till H som hjälpte till att skriva ut det hela. Där emellan hade jag bäddat sängen, dukat till frukost och Mr J handlat bröd. Äntligen kunde vi äta frukost.

Sedan hade vi ju problemet med farmors flytt. Just precis. De ska flytta en dement 94-åring till nytt boende då de tänker stänga det boende hon nu är på. Men det har visat sig att en säger att hon ska till ett ställe och någon annan till ett annat. Vi planerar inte att tappa bort farmor och därför har Mr J fått ta till sin VD-röst och nu vet vi vart hon ska.

Men de drar inte in någon kopparledning i detta nya boendet och då kan vi inte ringa farmor direkt. De boende ska ha egen mobil. Vad ger ni mig för det? Farmor kan knappt hålla i en vanlig telefonlur så hur i helskotta ska hon klara av en mobil? Hon som försökte ändra kanal på tv:n med mobilen då hon hade en. Det var rena rama cirkusen då Mr J försökte förklara för henne att det var mobilen hon tryckte på fyran och det bara tjöt i telefonen.

Hoppas fredag blir en betydligt lugnare dag men törs man tro det?

  6 reaktioner på “Det var en torsdag

 1. Sol-Britt Granlund
  december 19, 2019 kl. 19:11

  Det är ju iallafall inte fredag den 13 imorgon så förhoppnings vis så blir det nog en bättre dag för er att vänta 👍
  Ha en trevlig kväll .

  • december 20, 2019 kl. 18:40

   Men vad trötta vi var 🙂

 2. evadramin
  december 19, 2019 kl. 21:51

  Vad dom ska krångla till det för vanligt folk. Men det ska väl vara en förenkling!!
  Men vad håller dom på med. Att flytta så gamla människor till nytt boende är ju bara så respektlöst. Tycker så synd om er farmor som ska behöva gå igenom detta. Jag blir så upprörd. Detta är så fel. Verkar vara rena rama ättestupan.

  • december 20, 2019 kl. 18:42

   Men det verkar vara så i hela Sverige, ingen hänsyn till gamla människor. Du kanske inte vet det att ”farmor” är Mr J:s mamma och min svärmor som alltid har kallats farmor då det är H:s riktiga farmor 🙂

 3. december 20, 2019 kl. 11:54

  Skönt att det ordnade sig med Hs biljett och jag håller tummarna hårt för att det ordnar sig för farmor med! Finns det ingen ”vanlig” telefon som man kan koppla till internätet istället för till telenätet? Det borde det finnas tycker jag.

  Hoppas er fredag blir lugnare än gårdagen!

  • december 20, 2019 kl. 18:44

   Det blev den absolut men lite av en nagelbitare då markpersonalen i Marseille strejkade igår.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: