Dagen D

Solen visade sig ordentligt denna dag. Vi hade golven att göra rent och sedan en säng att bädda till H. Jag är ju inte så förtjust i ljudet på vår snabeldrake så jag satte mig ute på kistan när Mr J drog igång eländet. Hundarna gjorde mig sällskap. Vår sydfranska vinkade från sitt hus och ropade bonjour och cá vá. Nu är väl apostroferna helt åt skogen men ni förstår säkert att det betyder ”Hur står det till”, eller hur?

Kuma var borta vid staketet och hejade också. Det innebär att han ställde sig och stirrade på tanten så hon inte skulle komma traskande. Grannar ska hållas på avstånd tycker han.

Turbo luktade på rosorna och njöt av att få vara ute.

Det börjar redan komma knoppar på oleandern och det ska bli spännande när den börjar slå ut. Grannen tvärs över gatan har en stor rackare som har blommat hela tiden fram tills för ett par veckor sedan.

Idag ser vi bergen klart och tydligt. Tycker om berg men vill gärna ha dem en bit bort.

Det blev så varmt i solen att jag var tvungen att ställa mig i skuggan en stund. Sedan var det dags för mig att torka golven och duscha. Vi är i stort sett klara och H sitter i utrikeshallen på Kastrup, men nu är planet försenat och vi befarar att detta kommer bli en lång kvälls färd mot natt. Nåväl Mackan är preparerad med mat och dryck så vi ska nog klara oss. Nu fick vi mail från flygbolaget och tydligen ska det vara framme i rätt tid ändå. Dags att ge hundarna mat.

Ha en fin fjärde advent.

 

  4 reaktioner på “Dagen D

 1. december 22, 2019 kl. 11:27

  Franskan är helt hopplös med alla sina accenter åt olika håll, treman och ”tak” (kan inte stava till sillkonflex eller vad dom nu heter 😉 ). Spanskan är mycket snällare och har bara ´ såna där accenter. Treman använder dom undantagsvis för att få ett u att uttalas före en annan vokal. I katalanskan och i valencianskan förekommer även accenter åt andra hållet.

  Hoppas att hämtningen gick bra!

  Ha en fin fjärde advent 🙂

  • december 22, 2019 kl. 18:29

   Trötta idag då planet var försenat men allt gick bra ändå 🙂

 2. evadramin
  december 22, 2019 kl. 22:41

  Så Kuma är inte så social och Turbo är som tjuren Ferdinand och luktar på blommorna. Fina är dom, hundarna alltså.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: