Som frågetecken

Mobilen ringde och Mr J svarade då det var hans franska mobil. Några franska ord hann han med och sedan stod han med nästan gapande mun. Hon lade på var det enda han kunde säga. Det var från vårat elbolag och vi har ju begärt att få mer kilowatt i ledningarna. Då måste en elektriker komma och byta propp, vilket vi har väntat på att de skulle säga när de skulle göra det. Nu har vi ingen aning om när de kommer för kvinnan som ringde hade en svada som det värsta vattenfallet.

Idag kom Magazine municipal som berättar vad som händer i byn. Det som ska göras och det som har gjorts. Till exempel har nya lyktstolpar satts upp med rörelsedetektorer. De lyser svagt tills någon bil kommer nära då blir det ett starkt sken. Övervakningskameror har satts upp vid varje infart till byn så man kan se vilka bilar som kör in och ut. Tjuvar göre sig ej besvär här inte. Man har även haft en rundvandring i byn där man berättat om byns Trompe l’oeil = muralmålningar (som den jag har i huvudet på denna blogg). Det finns sex stycken runt om i byn och en del föreställer personer som betytt extra mycket för byn. Andra berättar om hur livet var tidigare i byn.

För att övergå till något annat så har jag börjat få lite dåligt med sockor nu. Använder ju endast det nu på vintern och bad då Mr J hålla utkik om det fanns några på Super-U. Men jag vill INTE ha vita var mitt sista ord.

Japp, han kom hem med vita då det inte fanns någon annan färg för pygméfötter som han sade. Så nu har jag fem par väldigt opraktiska vita sockor. Mr J var väl besviken och tyckte att jag kunde kasta dem. Här kastas ingenting så det så. De lär bli smutsiga väldigt fort då jag går i dessa ute i trädgården.

Min vänstra fot är jobbig att klämma ner i vanliga skor så därför är dessa bra att kunna slinka in i. Förstår ni nu varför jag inte vill ha vita sockor? Nu kommer jag att använda dem och sedan tvätta dem med kulörtvätten. Kanske blir de grå eller så flammiga och det är trots allt bättre än vita. Återkommer när jag tvättat första paret. Vad för färg jag har på mina gamla sockor? Svarta är de så klart.

Var och hämtade tvätten och ser Turbo sitta vid grinden och stirra på något. Ser ni den vita pricken på muren?

Där ser ni vad det är. En vit katt som stirrar tillbaka på Turbo. Vet inte hur länge hon satt och stirrade, men tillslut lade hon sig på uppfarten och jag kikade ut. Katten var borta och Turbo hade vunnit stirrleken.

Mr J rastade snabeldraken idag och tvätten, Kuma och jag hamnade ute. Turbo var redan ute. Vi brukar fly fältet när han kör omkring inomhus med draken då den för ett herrans liv.

Men nu är vi inomhus och stannar nog här då solen försvunnit ovanför molnen. Det blir lite kyligt då och nu när min förkylning börjar ge med sig så vill jag inte väcka liv i den igen. Lite läsning av den tidning som kom idag med lilla lexikonet i högsta hugg blir det.

Snart helg igen. 🙂

  4 reaktioner på “Som frågetecken

 1. evadramin
  januari 9, 2020 kl. 22:56

  Det där med språk och i synnerhet när dom pratar som en kulspruta.
  Socka i all ära men vita sådana i sandaler!!
  Läsa med lexikon, vad du lär dig franska hela tiden. Vad duktig du är. Måste kännas bra med alla framsteg.

  • januari 10, 2020 kl. 15:31

   Ja de där vita sockorna får mig att bli kallsvettig 😓 Ska man bo i ett land med annat språk så måste man lära sig det. Anser jag i alla fall.

 2. januari 10, 2020 kl. 11:17

  Ja jösses när dom ringer på telefonen – vilken svada! När vi ska ordna nåt så brukar vi åka till företagen (om möjligt). Då har man ju även charaderna att ta till 🙂

  Haha! Jag har också nästan bara svarta strumpor och tamejsjutton om inte mina favoritsandaler ser ut exakt som dina 🙂 Tyvärr har sulan på dom gått rätt av, men dom får följa med ifall jag bara går på korta turer, än håller dom ihop 😀

  • januari 10, 2020 kl. 15:32

   Förhoppningsvis kan jag få de vita grå. 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: