Här rusar dagarna iväg

Januari har gjort en rivstart och dagarna bara rusar iväg. Var det inte jul alldeles nyss? Jag har aldrig mått så bra en vinter på många år som jag gjort nu. Det vita kalla håller sig på behörigt avstånd och vinterjackan hänger så fint inne i garderoben. Mina nya handskar är fortfarande oanvända och mössa är inte att tänka på. Det skulle vara om man hade en dålig hårdag då, vilket jag inte tycker att jag har. Med bra klippning av en bra frisör (pekar på mig) behövs det bara bra borstar och shampo. Jag investerade i tre bra borstar för flera år sedan och mitt hår blev som förvandlat. Tjockare och glansigare efter bara någon månad och det växer som ogräs på huvudet.

Turbo är min trogna supporter varje dag när jag gör min yoga. Gör den framför fönstret i rummet.

Fast egentligen väntar hon nog mer på att jag ska bli klar och öppna dörren ut till trädgården. Hon älskar att vara ute.

Det finns en del att kolla upp i trädgården varje dag enligt Turbo. Den vita katten kan ju dyka upp igen. Igår kväll flög hon ut vid sista kissturen och sedan spottade hon och fräste som tusan. Det hade regnat lite och duggade fortfarande så gräset var lite vått och hon slickade på det. Efter en stund slutade hon. Mr J riktade en ficklampa mot något litet grått och nu hoppas vi att Turbo lärt sig att man inte ska pussa grodor.

Sådant sysslar inte Kuma med utan han tar det lugnt. En sväng för att se så inga inkräktare tagit sig in och sedan kika ner på gatan. Kanske skrämma upp någon förbipasserande med lite hoppsasteg ovanför deras huvuden brukar liva upp dagen. Inte ett ljud utan först smyga sig på den som går nedanför och sedan hopp hopp och när den tittar upp ser de en farlig hoppande varg.

Våra hundar skäller inte och det är vi glada för. Lite frustande och ett gläfs kan de ge ifrån sig vid väl valda tillfällen.

Idag har vi haft planeringsmöte inför kommande projekt och sedan blev vi så trötta att vi tog kompledigt. Det är ju fredag och ofta är det ju så att även om man slutar fyra så går man hem vid tre. Därför har vi inte dåligt samvete alls då vi bestämmer själva över tiden. Ja, tiden är ett begrepp jag läst om i denna bok: ”Tio tankar om tid” av atomfysikern Bodil Jönsson. En av Mr J:s lärare på Lunds universitet. Rekommenderar alla att läsa den.

Nu ska jag läsa något annat så jag slutar detta inlägg här. Ha det så bra återkommer i morgon.

4 svar på ”Här rusar dagarna iväg

  1. Håller med dig om att dagarna bara rusar iväg.
    Så roligt att du mår så bra i ert nya hem på sydligare breddgrader. Själv så mår jag mycket bättre i värmen än i kylan i Sverige.
    Så skönt att ni kunde ta kompledigt på eftermiddagen efter en jäktig dag.😉 Bodil Jönsson är en mycket klok kvinna som jag verkligen beundrar.

  2. Visst går tiden fort! Här har jag använt handskarna några gånger när vi varit ute på kvällarna, på dagtid behövs dom inte. Mössan har dock inte kommit på, den brukar bara komma på under skidhjälmen längre fram på säsongen 🙂

Lämna ett svar