fbpx
Jajamän vipplardagen är här igen

Jajamän vipplardagen är här igen

Som jag längtat eller inte. Men det är riktigt rofyllt att gå runt och dammtorka när man inte behöver stressa. Gissa vad? Det regnade i morse och vi fick några droppar i huvudet/pälsen när vi gick ut.

Jag blev förbannad och sköt ett skott med kanonen på huset tvärs över fältet. Ni ser hålet va? Skämt åsido jag har ingen kanon eller pistol så där tog jag i så näsan nästan växte. Visst hade det varit fin med en muralmålning på det huset? Hade jag ägt det så hade jag nog frågat om någon ville måla där. Vi funderar på våra garagedörrar till verkstaden/tvättstugan. Där hade det varit fint att ha något målat. Jag är nog inte så duktig att jag klarar det.

Detta är vår utsikt från fönstret vid kökssoffan. Där det gamla paret bor. Har inte sett gumman på länge och läkaren var hos dem igår. Gubben kör en gammal rostig bil och handlar var morgon. Jag gillar den blå färgen de har på luckorna till köksfönstret. Hoppas det är bra med gumman.

Den gråa himlen byttes ut mot en blå sådan. Första öppningen kom när vi ätit frukost. Därför har JR varit ute mest hela dagen och även kört snurradåren på baksidan så nu är gräset klippt för denna gång. Ser ju mycket trevligare ut när man klippt det. Vi har ju dörren öppen nu när det är så varmt och Turbo har hittat ett ställe att gräva på. Inte det bästa och inte roligt tycker vi. Så när jag stod och skakade täcken och såg henne där hon grävt ryade jag till högt. Tydligen kom sydfranskan ut precis då och trodde att jag ryade till henne. Hon skrek bonjour med hög röst och vinkade. Jag vinkade tillbaka och blev lite full i skratt. Tänk, vad Turbo kan åstadkomma. Det är aldrig tråkigt med hundar.

Sista rosen på min buske nu och jag hoppas på knoppar inom kort. Otroligt att de har blommat sedan vi kom hit till huset den 18:e juni 2019. Idag är det faktiskt ett år sedan vi lämnade byn i skåne och bosatte oss i Sibbarp på Limhamns camping. Det regnade som vanligt och tiden där var regn/frost och lera. Torka tassar är något som varje svensk hundägare får lära sig. Jag torkade Turbos leriga tassar idag men det var för att hon grävt inte för att vi har det lerigt i trädgården.

Här skulle jag ta kort på grannens träd tvärs över gatan och nästan längst ner i högra hörnet ser ni vad jag siktade på. Hans nyplanterade träd börjar blomma verkar det som. Istället blev det ett foto på vårat magnoliaträd. Där kvittras det otroligt mycket nu. Tror småfåglarna bygger sina bon där nu så i morgon ska jag borsta Kuma så de får lite byggmaterial.

Ikväll blir det första schlagertävlingen för mig(oss) och JR är så snäll att han genomlever det för min skull. Det är ju ”bara” fyra lördagar så det klarar han.

2 svar på ”Jajamän vipplardagen är här igen

  1. Lite färg på den väggen hade inte varit fel.
    Du får nog rätt snart nya blommer på rosenbusken.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: