fbpx
Rent hus idag

Rent hus idag

Dags för golven och som vanligt körde JR snabeldraken och jag moppade. Lavendeldoft i hela huset nu och vi känner oss duktiga. JR har även printat ut lite papper på skrivaren och i morgon ska ett brev postas till Sverige. Vädret har varit kanon med +23 och sol hela dagen. Turbo har hittat ett grävställe och vi får passa på henne för hon drar in smuts. Hon är så medveten om att vi inte vill att hon ska gå dit och jag behöver bara säga hennes namn i lugn ton så tar hon en stor lov och går åt ett annat håll. Samtidigt försöker hon se väldig oskyldig ut, men en svart fläck på nosen avslöjade henne.

Hundarna tycker om att ströva runt på den nyklippta gräsmattan och kolla in grannarna. De har slutat gruffsa mot grannens hund tvärs över gatan. Den skäller men våra bara tittar på den. De har en brun cockerspaniel och de är ju rätt skälliga. Vår närmaste grannes hund skäller aldrig och våra verkar tycka om den. Det är en stor prickig hund som verkar gudasnäll. Sedan har vi den lilla dvärgpincherliknande hunden på andra sidan gatan på baksidan av huset. Den brukar skälla men inte på våra hundar och de skäller inte på den heller.

Där borta vid draperiet bor sydfranskan. Jag vet inte vad hon heter men hon är jättetrevlig. Man kan höra när hon kör iväg i sin lilla svarta bil för den damen hon kan gasa hon. Kanske är det så att hon vill blåsa ur avgasröret innan hon kör för hon verkar hålla ned kopplingen och sedan gasar hon som attan. Det är full fräs på tanterna här i byn.

Jag var faktiskt ute på lite spaning i trädgården. Ville se om det har hänt något nytt nu när det blivit så varmt.

Turbo hänger alltid med om man går ut. JR passade på att borsta Kuma idag och nu har fåglarna lite mer byggmaterial.

Idag kom det en dam gående bland alla vita blommor i vinfältet. Hon tvärstannade vid staketet för det går inte att ta sig över såvida man inte är väldigt duktig på höjdhopp förstås. Tror inte hon var det för hon vände och tänkte kanske ta sig ut längre ned på gatan, men inte då. Staketet fortsätter där också. Såg henne sakta gå tillbaka mot den öppning som traktorerna brukar köra in.

Jag hittade vårtecken. Mullbärsträdet har små pyttesmå gröna knoppar som man ser ifall man orkar klicka på bilden så den blir större.

Lite blommor har vi också. Fast dessa klassas nog som ogräs då de växer mellan plattorna på framsidan. Men lite söta är de ändå.

Nu har jag klarat av första omgången av deltävlingen av mello och kan nog säga att jag är nöjd med resultatet. Sedan har jag ju så trevligt sällskap av mina mellovänner via facebook. Kommentarerna är bland det som gör att tävlingen blir så rolig. Får vänta tills på lördag då nästa deltävling går någonstans i Sverige.

4 svar på ”Rent hus idag

  1. Så roligt att få höra lite om grannskapets hundar.
    Ogräs kan vara väldigt fint. Själv gillar jag maskrosor, vackert gula och kan växa överallt utan problem. Men helst inte i min gräsmatta när vi hade en sådan.
    Man ska tänka på sina små vänner så dom kan få fina bon.

  2. Härliga dagar! 🙂
    Jag har inte sett Schlagern än, men vet resultatet. Facit finns ju i tidningarna och jag kan inte låta bli att kolla, även fast jag nog har tänkt se även den här första deltävlingen nån gång framöver 🙂

    Ha en fin start på veckan!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: