Vår eller sommar ?

Lite förvirrande att det blev så varmt helt plötsligt. Men jag ser att det ska bli en aningens svalare några dagar nu. Men vi njöt idag och jag tvättade lakan som torkade ute på två timmar. Även om det ännu är lite tidigt att ropa hej så är vi nära våren /sommaren nu.

Turbo har legat ute på uppfarten hela dagen och först nu vid 18.00 kom hon in eftersom det var middagsdags. kanske fick hon lite sommarkänsla?

Man kan ju ha något att sysselsätta sig med när man chillar. Sydfranskan kom nere vid grinden när jag skulle hänga upp lakanen och vi fick en pratstund. Hon är så rar och pratar sakta med oss så vi förstår vad hon säger. Nyttigt för oss att prata franska även om vi inte är så bra på det ännu.

Kuma kommer gärna ut när jag är i trädgården. Han ruskade lite på huvudet idag och jag fick ta papper om pekfingret och göra rent i ena örat på honom. När jag gör det så hummar han och verkar tycka att det är skönt. Han har börjat prata ännu mer än tidigare och det är så roligt tycker vi för han verkar trivas här.

Trots sommartemperatur så verkar nog busken tycka att det fortfarande är vår. Helt otroligt att den tappade alla blad i slutet av december och redan nu i februari vill vakna igen. Växterna här nere har inte lång vilotid verkar det som.

JR har hållit på att ringa våran vattenleverantör och det är inte det lättaste ska jag säga. Vi har nämligen inte fått vare sig kontrakt eller faktura på vattnet sedan vi flyttade in. Meningen var att notarien med hjälp av mäklaren skulle ordna detta men det har de inte lyckats med så nu får vi försöka själva. Efter ett par samtal med bolaget fick JR klart för sig att han skulle läsa av vattenmätaren som är på utsidan mot gatan. Så det gör han på denna bild. Där vid den silvriga bilen står han om ni tittar noga. Hundarna var ju med och kollade. Men nu hoppas vi att JR fixade det hela och det utan någon hjälp men med min support.

Stenen som ligger vid muren har ju JR och H knäckt och lagt dit för att fylla ut hålor. Nu ska de väl krossas lite till och sedan ska vi fylla på jord. Den får vi när det är dags att gräva för poolen på framsidan. Men delen på denna sidan av oleandern har vi tänkt låta vara lite ruffig och ojämn. Ett par buskar till och något stort gräs till sedan en palm och that’s it tycker vi. Det är inte en park vi tänker ha utan bara något lummigt och något att vila ögonen på.

I morgon ska vi titta på köksfläktar så det blir en liten tripp.

  2 reaktioner på “Vår eller sommar ?

 1. evadramin
  februari 4, 2020 kl. 11:46

  När det gäller språk så är det bara att öva och prata på.
  Vad krångligt det verkar med vattenförbrukningen. Men det löser ni nog.

  • februari 4, 2020 kl. 11:53

   Hoppas ju på det nu när vi fått iväg ett mail till dem. 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: