Rekognoseringstur

Jag behövde köpa en del saker till mig själv och vi har pratat om att byta ut fläkten i köket. Den sitter för högt upp och fungerar inte som vi vill. Nåväl den är bättre än den vi hade i Sverige men nu vill JR göra det finare vid spisen och då är en ny fläkt inberäknad. Därför åt vi en enkel frukost och gjorde oss klara för avfärd.

En motvillig Kuma följde med och var väldigt nöjd när vi kom hem igen. Men först var vi till Darty och sedan Boulanger för att se utbudet. Bra att kolla priser och se vad man får för pengarna. Det blev inget köp idag för vi tänkte endast se vad som finns. Inte lika varmt idag som igår och det blåste rätt mycket. Men +17 ska man väl inte klaga över.

Körde en sväng till Portiragnes då vi tänkte se om de hade nässpray mot pollen. De pratar nämligen engelska där och då är det lättare att förklara för oss vad vi vill ha. Men apoteket hade stängt och skulle öppna först om tjugo minuter. Vi ville inte vänta utan körde hemåt och till Super-U.

Ser ni hur fint mandelträdet blommar? Det är inte så bra att ta foton i sidorutan när man kör. Men på bara en vecka har det blivit fullt av träd som blommar med vita blommor. Så vackert.

Vägen hem till byn är vacker också och denna syn är så fin när vi närmar oss.

Vi handlade allt jag behövde och lite till innan vi körde till huset. Sedan vi lastat in matvaror och oss själva, tog JR fram datorn. Han ville kolla på internet om det fanns andra köksfläktar och där hittade han en som vi tyckte var bra. En med livrasion = hemleverans vilket är helt suveränt.

Nu behöver vi inte leta mer efter fläkt, utan nu väntar vi bara på livrasionen. Säkert kommer den när JR är och handlar bröd och jag får ta hand om det hela. Men för tusan det blir inte första gången. Kan berätta att vi bor där borta vid den gröna skogsdungen. Eller vår by börjar precis där bakom. Då är det en bra bit innan bergen börjar. Men de är höga så de syns väldigt bra. Det är ju början på Centralmassivet.

Vi kunde även se att bönderna börjat med vårbruket bland vinfälten. Så nu får jag väl hålla lite koll på vinfältet här hemma.

  5 reaktioner på “Rekognoseringstur

 1. februari 4, 2020 kl. 21:49

  Här börjar mandelträden sjunga på sista versen tyvärr men nu kanske mimosan tar vid istället. Har för mig att det var i den ordningen förra året. Vi har haft +22-23 i flera dar och imorgon ska det bli skönt med svala 18. Kroppen blir ju lite chockad såhär i början av temperaturstigningen!

  • februari 5, 2020 kl. 10:16

   Mimosan blommar för fullt också och nästa vecka är det mimosafestival i Rocquebrun.

 2. evadramin
  februari 5, 2020 kl. 01:25

  Kuma verkar inte att gilla åka med i husbilen men gör det för husfridens skull. En mycket personlig hund.
  Hoppas ni nu hittar en köksfläkt som ni gillar och som passar in i köket.

 3. februari 5, 2020 kl. 13:15

  Vi såg också blommande mandelträd när vi åkte bussen från flygplatsen igår – sååå fina!

  Det är det trista med hemleverans… Man får typ husarrest eftersom det där med att ange en tid när dom tänker komma är en rätt flytande historia. Men grattis till att ni hittade fläkten!

  Kuma verkar rätt hemmakär och är nog inte det minsta missnöjd med en sån där husarrest… 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: