fbpx
Det blev inte som jag trodde men det blev bra

Det blev inte som jag trodde men det blev bra

Grått ute och det hade regnat men ypperlig dag för att plantera. Därför pushade jag på JR att köra till Jardin 34 innan han fick frukost. Ett citronträd och ett apelsinträd hade vi tänkt plantera i de röda krukorna.

Inga citroner ännu men de kommer väl så småningom. Blir trädet för stort så får vi väl plantera det i jorden. Läste på lappen som satt runt stammen att det kan bli 4-5 meter högt. Blir fint i allafall. Finns ju mimosa som är gul och kan planteras i krukorna om så skulle vara.

I den andra krukan blev det ap……En kumkquat minsann. Här kan vi skörda redan. JR tyckte att den var så fin ap…kumkquaten att han köpte den. Jag hade inte så stor aning om vad det var och JR blev orolig för att den kunde vara giftig. Men efter påläsning visade sig att han köpt rena rama dundermedusinen. Den är bra till det mesta och bland annat sänker den blodtrycket, innehåller 47,5% c-vitamin. Ja det var en massa braiga antioxidanter i de där frukterna. Så nästa gång jag pressar apelsinjuice ska två av dessa hackas ned i den. Frukten ska visst vara syrlig och skalen söta. Man kan äta skalen och i morgon ska JR få provsmaka dunderfrukten. Jag ska nog också smaka lite.

Nu börjar det faktiskt arta sig på baksidan av trädgården. Ja, palme ser inte så road ut ännu men jag försöker peppa den till att gilla läget. Han har ju väldigt bra utsikt därifrån och nu kan alla rötter sprida ut sig i jorden som de vill. Grästufsarna ser ju mer ut som något skräp men det finns faktiskt lite gröna strån som kommer så jag har inte gett upp hoppet ännu. Fast JR tror att hundarnas kiss dödat tufsarna. Om de inte tar sig så tänker jag köpa en större tufs så det så.

Grannen tvärs över gatan hade någon slags samling idag och det kom flera bilar. Turbo var mycket intresserad av alla människor som samlades där. Ser ni tufsen till höger? Lite grönt är det väl där ändå?

Min pelikan fick massor av ny jord och det behövdes för jösses vad rötter det var i krukan den kom i. Så nu är planteringsfasen över för denna gång. Såg förresten att rosenbuskarna börjat få knoppar så snart blommar det där också. Kuma gick och lade sig på favoritplatsen när han var trött på oss. Han ville helst gå in så då gjorde vi det.

Småfåglarna var som tokiga över Turbos pälstussar i morse och de hade bråda tider med att hämta byggmaterial.

Torsdagen har förflutit som väntat och vi har kollat våra deklarationer vilka var som väntat.  Inga överraskningar där inte. Sedan läste jag att Magdalena ska ge mig lite mer pension. Räcker väl till en pizza i månaden då. Jag är lycklig, jag är lycklig…. Det känns mer som en spottloska i ansiktet tycker jag. Vad är vitsen?

Förövrigt så hälsar JR så mycket 🙂

7 svar på ”Det blev inte som jag trodde men det blev bra

  1. Ser fint ut och jag gillar verkligen röda krukorna. Här är det långt kvar till något skulle knoppa sig. Qumkuazt äsch hur det nu stavas, har jag nog bara fått som dekoration på tårta.

  2. Den där kumkquat! verkar att var väldigt hälsosam. Ingen aning om vad det är.
    Dom röda krukorna är väldigt fina.
    När ni har planterat färdig vad ska ni nu göra? Jo så klart kom jag på, vårda allt som ni har planterat. Måste ju ta lite tid det också tror jag.

  3. Hälsa tillbaka! 🙂
    En sån där kumquat har vi också haft. Den hade vi också ihjäl 😉 Hoppas det går bättre för er!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: