Mer blåst

Blåsvädret fortsätter här nere. Men förra året var det ännu värre. Då hade vi precis kört till Vias plage och det blåste mellan 31-41 m/sek . Natten till den 6:e mars satt JR på toaletten med öppet fönster. Han satt där i minst en timme eftersom han var sjösjuk. Idag är vi ”bara” lite frusna efter att ha suttit ute och druckit var sin öl. Trodde det skulle vara skönt att sitta i lä eftersom solen har tittat fram då och då.

På udden blåste det lite väl mycket idag. Jag var bara på baksidan och hämtade in två stycken kumquat till apelsinjuicen. Så jag har hackat ner dem i juicen som jag pressade. Så nu tusan ska vi få i oss massor av nyttigheter på morgnarna. Turbo tyckte inte om frukten även om hon var nyfiken på lukten. Jag kan inte säga att det smakade sött eller surt för bägge smakerna finns i den. Det är något jag aldrig smakat förr och absolut ätbart. Man kan säkert ha det hackat i youghurt eller gröt om man vill. Just nu blir det i juice men sen kanske jag gör smoothies och då får det bli i den.

Turbo håller koll på grannens hund. Jag har hängt dagens tvätt ute och kanske är den snart torr då det blåser. Hoppas på det.

Än så länge ser vi inte människor med munskydd så vi hoppas viruset inte tar sig hit. Jag har borstat Turbo idag efter att JR borstat henne. Var inte nöjd med hans borstning då jag kunde noppa tussar från henne. Nu är det bättre och JR har kört ett varv med snabeldraken så vi tuggar inte päls längre. men man har ögonen på golvet och plockar små pälsmoln hela tiden.

Nu har JR även beställt en ny köksfläkt som kommer på tisdag. Det var billigare att beställa den på nätet från Darty än att köpa den där. Så nästa projekt för JR är att ta ner den gamla för de tar med sig den. Vilken service!

Nu tar vi helg fast vi har faktiskt postleverans även på lördagar här. Postgubben susar förbi på sin el-moppe och man märker inte av honom alls. Väntar på den fina värmen som snart ska komma. Ser att nästa vecka blir det varmare och då minsann kan vi sitta i pergolan och ta en öl. Viktigt med b-vitamin.

  5 reaktioner på “Mer blåst

 1. mars 6, 2020 kl. 18:24

  Här har det också blåst som bara den idag. Ser skönt ut, så länge man inte öppnar terrassdörren. När vi var iväg och handlade gjorde dramaten en tvärvändning och blev typ dra-Ama…
  Hoppas det mojnar både hos er och oss, för temperaturen är perfekt nu 🙂

  Ha en fin fredagskväll! Ja, det ÄR fredag. Schlagerfinalen är imorgon 😀

 2. evadramin
  mars 6, 2020 kl. 21:21

  Blåsten ska tydligen avta under helgen och det ser vi framemot.
  Skönt att få bort en del päls ifrån Turbo. Jobbigt med hundhårstussar.
  Så härligt att nu få en ny köksfläkt.

  • mars 7, 2020 kl. 09:56

   Tror det är lugnt idag och ⛅

 3. mars 7, 2020 kl. 10:56

  Vindstilla förmiddag på landet, så skönt, för det har blåst större delen av hösten och vintern. Er går det ingen nöd på, kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: