fbpx
Som igår med vädret

Som igår med vädret

Hoppas hoppas sista dagen med denna blåst. Inte roligt att vara ute och efter att vi suttit, visserligen i lä en stund har jag haft svårt att få upp värmen i kroppen. Men solen värmer ändå skönt. Jag har ju vipplat i vanlig ordning och det är lite av kontemplation för mig. Under tiden jag går runt och vipplar funderar jag på olika saker och när jag tittar ut blir jag glad. BollKalles fotboll ligger inne i Grönsakstantens trädgård. Han måste ha fått tillsägelse om att leka med bollen på deras baksida som även är vår baksida. Eftersom han har för vana att kasta bollen på deras husvägg allt han orkar så studsar den lite som den vill då väggen är rappad och mycket ojämn.

Någon kanske tycker att jag är elak som känner sådan skadeglädje, men det är jobbigt med att få in bollar i vår trädgård hela tiden BollKalle är hemma. JR har plattsatt gången till baksidan och jag har provgått den. All denna singel ska vi ösa bort och sedan lägga jord och så gräs. Idag var det lite för blåsigt att sitta på bänken men kanske i morgon.

Där på andra sidan i den trädgården ligger fotbollen. Vi tänker ösa bort singeln som ligger här i hörnet också. Fattar inte varför fransmän och engelsmän är så förtjusta i singel. Så förbaskat tråkigt och det ser inte roligt ut när ogräs växer upp i det. Vi har börjat forma trädgården till det vi vill ha, men det dröjer nog några år tills vi är där. Men det är ju det som är tjusningen med att ha hus och trädgård. Man funderar, planterar och bygger. Sedan får man vårda och vänta. Njuta av det som är och naturen samt vädret sköter resten.

I morse drack vi juicen med kumquat i och den var väldigt god. Lite syrligare än endast apelsinjuice, men så fräsch och uppfriskande. Hoppas nu bara den busken tycker om sitt nya hem. Citronerna får vi nog vänta på och det gör absolut ingenting.

Om två veckor är det printemps, vilket betyder vår enligt almanackan. Fast jag tycker ju att våren redan startat. Det är knoppar lite här och var på buskar och träd. Både växerna och jag väntar på att de ska slå ut. Jag älskar våren. Beror kanske på att jag är född i maj.

Just nu är det vindstilla ute och jag hoppas att det fortsätter så. Nu laddar jag inför finalen i mello. Må bästa kvinna vinna 🙂

8 svar på ”Som igår med vädret

 1. Men så skönt att slippa bollen nu.
  Men en undran , ska ni ha en härlig dyna att sitta på i er så underbara bänk.

 2. Blir fint i er trädgård! Vi har dock gjort tvärtom; tagit bort gräset och lagt singel istället! Gräs skall skötas och bor du inte permanent är det en omöjlighet att hålla det snyggt, så det är nog därför så många väljer det. Ogräs i singlet? Inga problem – det torkar bort så snart solen fått jobba lite😉

  1. Men fy så tråkigt med singel. Nu bor vi ju permanent så vi väljer gräs. Trevligt för både människor och hundar.

 3. BollAnders studsar med bollen emellanåt han med, fast i golvet. Då smäller det till och jag blir skiträdd eftersom jag är väldigt skvätträdd. Kanske ska jag konfiskera hans boll också? 😉

  Schlagern igår… Ja vad ska man säga? Kass, är ett passande ord här 🙂 Jag ska baske mig bojkotta hela spektaklet nästa år! (Fast jag lovar inget) (Det där sista är nog att jämföra med en Brask-lapp 😉 )

  1. 😆 släng in bollen till grannen och låtsas att du inte vet var den är.

   Hade hoppats på bra mellanakter men de var urusla. Vem skrev manus till programledarna?
   Låtarna var tråkiga. Jag var livrädd att han i den gula sparkdräkten skulle vinna eller den likbleke pojken i nattskjorta. Dotter såg ut som hon bajsat på sig.

   Jag ska se nästa år för att kritisera det programmet är bara så roligt. Vi är ett gäng tanter som träffas på Facebook och ger våra utlåtanden. Nu vilar vi oss till Eurovision 🤩

Kommentera

%d bloggare gillar detta: