Vindstilla

Underbart att stiga ut i trädgården i morse med en obefintlig vind. Kuma stod länge och bara sniffade i luften.

Även idag drack vi juice med kumquat och jag tycker ännu mer om den idag. En stund i solen innan frukost blev det och sedan placerade jag mig ute på gräsmattan med hundarna. Turbo fick en rejäl ryktning och nu hoppas jag att det snart ska vara över. Tror inte hon fällt så mycket tidigare men det kan bero på att vi nu bor i ett varmare klimat.

Då när jag satt där ute och JR skulle börja rasta snabeldraken fick Kuma syn på något/någon.

Båda hundarna satte full fart ner till grinden. Jag hörde någon prata med dem och reste mig upp och fick se:

Sydfranskan stod vid grinden. Lika glad som alltid. Jag fick mig en fransk konversationslektion och hon vet att vi inte kan så mycket franska ännu, så hon pratar långsamt. Det gäller att ta tillvara på alla tillfällen att prata när man får chansen. Tycker jag klarade mig riktigt bra. Berättade att jag skrev en blogg och frågade om jag fick ta ett foto och det gick bra. När jag någon gång får reda på hennes namn så ska jag berätta det. JR har hon presenterat sig för men han uppfattade inte hennes namn. Trevlig är hon i alla fall.

Det blev en öl på bänken i solen och lite småprat. Turbo gillar plattorna som JR lade igår och hon trippar så fint på dem. Kuma är fortfarande lite skeptisk men har börjat gilla plattgången eftersom han inte tycker om att gå på singeln. Han har alltid haft känsliga trampdynor och det efter att ha levt på en gård med bara singel. Han älskar gräs framför allt.

Nästa projekt JR har är att ta ner den gamla fläkten för den nya kommer på tisdag. Sedan har han börjat sätta upp plattor vid fönstret till sovrummet. Vi vill ju dölja de fula märken som är efter fönsterluckor som suttit där. Jag kom även på vad som fattades på plattorna och nu ska vi köra till Vias och se om de har vad vi vill ha. Men vi har ju inte bråttom så det får vänta lite. Först köksfläkten och så var det ju ett par växter. Ja, jag vet att vi skulle ju inte köpa mer sådant på ett tag. Nu blir det två till och det måste bara bli så.

Behöver jag säga att jag älskar att köpa växter och blommor?

 

  5 reaktioner på “Vindstilla

 1. evadramin
  mars 9, 2020 kl. 11:15

  Trevligt med lite grannkontakt och få öva språket. Har förstått att du verkligen gillar olika växter.

 2. mars 9, 2020 kl. 13:05

  Himla bra med gratis språkkurser! Men visst blir det svårare och svårare att fråga om namn ju längre tiden går… När man har setts en hel del och ändå inte vet. Hoppas du får reda på vad hon heter snart 🙂

 3. Maries Photos
  mars 10, 2020 kl. 04:34

  Ett bra sätt att få lära sig av språket genom att prata med grannar och trevligt att hon stannade till en stund. Bra grannar är trevligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: