fbpx
Lundi = måndag

Lundi = måndag

Tack vare brandmännens almanacka som jag tittar på var morgon har jag präntat in veckodagarna på franska. Månaderna kan jag sedan vi rabblade dem då vi bodde i husbilen. Efter nästan ett halvt år i huset kan jag på stapplande franska föra något som skulle kunna vara en konversation. Tycker jag i allafall, men vad sydfranskan tycker vill jag inte ens tänka på. Som de enda bofasta svenskarna i byn är vi lite som främmande fåglar och många är intresserade av oss.

Det har blåst rätt häftigt hela dagen, men här på framsidan kan vi sitta i lä och det har vi gjort ett tag. Det var riktigt skönt att sitta och dricka en öl där i solen. Lakanen fladdrade fint därborta vid verkstaden och JR var lite orolig att linorna skulle gå av. Men de höll och tvätten blev så torr och luktar gott i skåpet nu.

Under en dag är det många platser som provas ut av hundarna. Olika vyer och det är viktigt tycker Turbo. Ibland vill man titta åt ett håll och ibland åt ett annat. Jag tror att hundarna tycker att denna trädgård är rolig, just för att de kan se ut över gatan på baksidan och sedan se vår gata här på framsidan.

Om ni kommer ihåg så ser fönstren ut på detta vis. Stora fula hål med rostigt järn efter fönsterluckorna. Husets väggar är rappade och det är svårt att sätta något på dem. Tittar ni noga så syns det också att man har satt cement runt hålen och jag vet inte hur de tänkte, men JR har nästan blivit gråhårig när han funderat på hur vi skulle täcka över hålen. Fönsterluckor blir bara tårta på tårta då vi har jalusier.

Nu har vi provat att sätta plattor som täcker hålen. Frågan är bara om vi ska måla dem vita eller i någon annan färg. Att hitta samma färg som huset har verkar helt lönlöst för vi försökte hitta plattor i samma färg. Dessa är lite gråa som många krukor och figurer är här nere. Jag är inne på att sätta någon slags rosett, blomma eller liknande i mitten på plattorna. Antingen i samma grå färg eller i terrakotta som fönsterbrädorna. Eller ska vi ta bort dessa helt? Vad ska vi ha istället? Det gäller alla fönster runt hela huset och de på baksidan ser ännu fulare ut. Ja, hålen alltså.

Här söker jag förslag, input av er läsare.

Vi gjorde endast detta fönster och sedan gick vi in och JR rev ner den gamla fläkten. Vi får en livrasion i morgon från Darty då den nya kommer.

Ja, här händer det saker nästan varje dag. JR har sagt stopp till mig för han har fullt på agendan ett tag framöver. Så jag ska bara se till att mina två nya växter också blir köpta. Sedan ska jag nog träna fotografering, tvätta och vara snäll. Fast snäll är jag ju alltid. I allafall mot JR, hundarna och H. Enligt min åsikt alltså.

 

8 svar på ”Lundi = måndag

 1. Vad tråkigt att ni har fått dit blåsten i dag igen.
  Ang plattorna som täcker hålen så tror jag det skulle bli fin men något blomstermotiv där. Kanske ton i tonrelief.
  Vad jag gillar dina foto på hundarna.

 2. Min lilla åsikt angående dekoration skulle nog vara på din linje med någon typ av rosett eller blomma i någon passande färg. Det kunde bli fint. 🙂
  Ja det finns alltid att göra när man bor i ett hus. Och vovvarna har en bra trädgård där de kan spana på omgivningen. Det brukar vovvar gilla 🙂
  Önskar er en fortsatt bra vecka ! /Marie

 3. Franska liljor (i djupblått) vore väl fint på plattorna? Om du googlar på ”fransk lilja symbol” hittar du idéer till schablon. 🙂

 4. Har inga förslag att komma med, men jag är helt säker på att ni kommer fram till nån bra lösning 🙂

  Jag lärde mig dom franska dagarna i skolan på högstadiet. Rabblade dom för mig själv nu, och baske mig – dom fanns kvar! Fast jag snodde in dom med dom spanska dagarna som är väldigt lika, svårast hade jag med fredag. Men till slut så! Jag är förvånad själv 🙂

  Ha en fin tisdag/mardi/martes! 🙂

Kommentera

%d bloggare gillar detta: