Det blev mycket idag

Precis när vi vaknat i morse ringde JR:s franska mobil och efteråt var han surrig. Darty hade ringt och vad mannen där sagt förstod JR matin. Eftersom han har fler års franskalektioner i sitt liv frågade jag vad det var och han sade  något om att vår köksfläkt komma i morgon. Jaha, troligtvis försenad då tänkte jag och det beror säkert på coronaviruset. Vi bestämde att JR skulle ta Mackan till affären och bunkra lite. Jag började med att förbereda frukost och bädda sängen. Sedan behövde vi mer kumquat/apelsinjuice. Så jag började med den.

Då klingade det vid grinden och en snabb blick visade en skåpbil från Darty. Djädrar inte nu igen tänkte jag och greppade grindnycklarna. Mycket riktigt var det vår fläkt som kom. Jag skärpte mitt huvud och fick mannen att bära upp kartongen till entrén, samt ta med sig den gamla som vi hade bokat att de skulle göra. En kråka på plattan och ingen kunde se att det var ett namn och inte en teckning av en treåring. Det finns väl inget värre än att skriva på dessa plattor. Massor av avskedshälsningar och sedan var han på väg från oss.

Vår nya Turboair. Så nu har vi två turbosar i huset.

Jag återgick till mitt pressande av juice och kände mig väldigt nöjd att ha kunnat göra mig förstådd och även lyckats få iväg det gamla åbäket. Då klingade det vid grinden igen. En karl och en kvinna stod nere vid grinden. Jag uppfattade det som att de skulle läsa av gasmätaren. Lyckades förklara att JR var och handlade och att de fick komma tillbaka senare. Nu kändes det lite för bra med besök tyckte jag och ringde till JR för att skynda på honom hem.

Det visade sig vara någon som ville att vi skulle byta till ett annat energibolag, men jösses det törs vi inte då vi äntligen fått ordning på allt med gas,vatten och hela tjottabangen.

Därför kändes det extra gott med en öl i eftermiddags. JR hade även fått mail från advokaten angående bouppteckningen från farmor och höll på i sin dator. Då är inte han på sitt soligaste humör vilket vädret inte heller var idag. Molnigt värre men utan den elaka vinden och då tycker Kuma om att vara ute. Vi passade även på att scanna våra körkort för säkerhets skull. Verkar inte så hälsosamt att tappa bort dem här i Frankrike.

Jag dristade mig att tvätta lite tröjor och annat färgat idag. Men det har inte hunnit torka så allt får hänga kvar över natten för i morgon ska det bli sol och fyra grader varmare än idag vilket betyder att det blir garanterat torrt.

Turbo den fyrbenta har alltid en massa tokigheter för sig och är ofta i vedförrådet och letar lekmaterial. Nu ville hon visa sina konster för Kuma.

Här kör jon en demonstration i hur man kastar upp en pinne i luften och sedan fångar den. Kuma är imponerad och tittar gärna på när hon utför sina konster. En riktig showhund.

Idag hörde jag en fågel vars läte jag aldrig tidigare hört. Den satt på ledningen till vårat hus och drillade väldigt vackert. Senare såg vi en flock gäss som cirklade runt på himlen. Det var läten jag ofta hört på våren i skåne. Fåglarna har börjat röra sig norrut efter att ha tillbringat vintern nere i Afrika.

Om jag inte minns fel så blev det varmare ute i mitten av mars förra året. Visserligen stod vi nere vid havet och blåsten där gjorde att det inte kändes särskilt varmt. Det var temperaturmätaren som sade att det var varmt.

Ikväll kör traktorn i vinfälten och Kuma har stenkoll på den. Halva fältet är ju kvar att rensa från vildruccolan. Dags att göra klart jobbet nu då. Här går livet vidare och jag är glad att det verkar som att coronaviruset inte drabbat oss än så länge. Endast några få fall i Montpellier. Men vi håller oss här i byn nu.

  5 reaktioner på “Det blev mycket idag

 1. evadramin
  mars 10, 2020 kl. 21:36

  Så bra jobbat av dig idag. Verkade lite stressigt ett tag tyckte jag men det klarade ju du helt suveränt. Att skriva på dessa plattor är ju hemskt. Men jag har ju vant mig efter att har gjort det många gånger. Blir ju lite bättre efter hand.

 2. mars 11, 2020 kl. 15:21

  Oj vad körigt det blev för dig! Ta det lugnt nu och vila upp dig ordentligt 😀
  Att skriva på såna där plattor är tämligen ofarligt, Man kan aldrig upprepa samma signatur och då är det ju svårt att bevisa att man skrev på där från början 😉

  • mars 11, 2020 kl. 15:40

   Tyckte det såg ut som ett litet ga

  • mars 11, 2020 kl. 15:41

   Ursäkta jag slant skulle skriva att det såg ut som ett litet garnnystan och inte en namnteckning. 😆

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: