Ingen vila idag

Jag skulle egentligen vila idag men så blev det inte. Tvätten var inte torr igår kväll så jag lät den hänga ute under natten. I morse var allt torrt då solen lyste från en blå himmel och det var +22. Därför stoppade jag i en del ljusa kläder i maskinen för idag är en bra dag att torka tvätt ute.

När det är såhär skönt ute vill man ju inte gå in och att sitta utan att göra något gick bara inte. Jag har lite problem med min högra hand då en nerv i den får det att pirra i tummen och långfingret. Allt tack vare en ilsken katt som ville flyga på Turbo. Nu har det blivit lite bättre och med detta fina väder var det dags att frisera rabatten med lavendeln och oleandrarna. Blickade ut mot vinfältet och kunde konstatera att bonden gjort det snyggt igen.

JR träffade det hårt arbetande paret Magnus och Outi, från Chez Ami vid bankomaten idag. De kunde ge besked om att två fall av coronavirus var upptäckta i Thézan och det är ju inte roligt. Men vi håller oss för oss själva så mycket vi kan och hoppas att slippa bli smittade. JR började med projekt köksfläkt idag. Under den gamla satt det en svart glasskiva. Visserligen hyfsat fin men vi vill ha plåt där istället. Det gick bra att få bort den och nu är det mesta av plåten uppsatt. Bilder kommer senare när allt är klart.

Jag tog det lugnt med friseringen av rabatten och vilade mellan varven på bänken. Det fläktade skönt men blev väldigt varmt i solen efter ett tag.

Nya blommor har kommit fram. Både blåa och ljuslila. Fint tycker jag. Tror ni inte att vi fick in en boll i trädgården idag. Det är ju onsdag och småbarnen är lediga från skolan då. BollKalle hade tydligen fått lov att leka med en mindre gul boll och naturligtvis studsat den mot väggen, vilket tillslut resulterade i att den hamnade hos oss. Lite otur för BollKalle då Turbo tydligen tyckte att den var väldigt rolig. Hon lekte med den en bra stund. Än är den hel men man vet ju inte hur länge den blir det.

Rosorna har börjat komma tillbaka och de är så söta.

Vi har haft dörren öppen hela dagen idag och även de franska fönstren på framsidan. Det är som att vara ute fast man är inne. Kuma tycker om när vi har det eftersom han ofta vill ligga inne. Men han kommer ut då och då för att se sig omkring.

Efter dagens arbete har jag ont i tummen. Det pirrar och nu gör det även ont så jag har sjukskrivit mig. I morgon ska här inte arbetas alls från mitt håll. JR kommer säkerligen fortsätta med fläktprojektet. Turbo air ska sättas på plats och vi behöver ju en fläkt.

Där kom tydligen BollKalle hem och det ska bli skönt när den killen kommer i målbrottet. Han har tydligen fått en ny fotboll för jag ser en sådan flyga i luften. I morgon är det vanlig skoldag igen som tur är.

  4 reaktioner på “Ingen vila idag

 1. evadramin
  mars 11, 2020 kl. 22:29

  Vad jag gillar utsikten från grinden och ut över vinodlingen. Ta det ny lugnt med tummen.

 2. mars 12, 2020 kl. 13:07

  Fixa fram en mitella till tummen nu då 😀
  Ha en fin dag och ta det lugnt med din dumme tumme! 😉

  • mars 12, 2020 kl. 13:40

   Svårt att inte vara där med tummen när man ska göra något. Men jag ska försöka låta bli. 😆

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: